Ce trebuie sa stii despre sanatatea sanilor! Trebuie sa fii constienta de asta!

Ce trebuie sa stii despre sanatatea sanilor! Trebuie sa fii constienta de asta!
Ce trebuie sa stii despre sanatatea sanilor! Trebuie sa fii constienta de asta!

Nu incerca sa ghicesti. In loc sa traiesti in umbra incertitudinii si a povestilor pe care le auzi in jurul tau, afla cu certitudine ca esti sanatoasa!

 

Varsta conteaza. Structura sanului se modifica in timp iar afectiunile mamare pot aparea oricand. Insa statistic vorbind, riscul aparitiei unor boli grave, printre care si cancerul la san, creste pe masura ce inaintezi in varsta.
Istoricul medical al familiei. Un antecedent in familie ar trebui sa te faca mai atenta. Totusi, 70% dintre femeile diagnosticate cu cancer la san nu au avut in familie un caz similar.
Tratamentele hormonale compensatorii si contraceptivele pe baza de hormoni. Desi este un subiect aflat inca in dezbatere, vorbeste cu medicul tau despre riscul aparitiei cancerului la san in legatura cu utilizarea hormonilor, mai ales daca exista cel putin un caz de cancer la san in familia ta.
Operatii estetice. In cazul unui implant, trebuie sa stii ca acesta va face ca mamografia poate deveni neconcludenta pentru diagnosticarea din timp a bolilor sanului printre care si cancerul la san.
In cazul micsorarii sanilor, inlaturarea tesutului poate obstructiona alaptarea. In ambele cazuri, discuta cu medicul in detaliu despre consecinte, inainte de a lua decizia finala.
Lovituri la nivelul sanilor. Daca te lovesti la san, nu intra in panica. Nu exista o legatura dovedita intre o lovitura la san si aparitia unor afectiuni grave. Totusi, nu poti ignora lovitura, iar in cazul in care nu se vindeca, cere parerea unui medic specialist.
Traumatismele repetate pot duce la aparitia unor modificari la nivelul glandei mamare.
Expunerea la soare. Evita sa-i expui la soare intre orele 10-16. Foloseste creme cu factor de protectie mai mare de 15, cu 20-30 de minute inainte de expunere, cu reaplicare la intervale de 2-3 ore. Chiar daca stai sub umbrela, razele ultraviolete trec prin aceasta, iar nisipul le reflecta in proportie de 80%.
Nu adormi niciodata la soare, neprotejata. In cel mai fericit caz, te alegi cu arsuri. Cand inoti, tine minte ca in apa razele soarelui sunt si mai puternice. Asa ca foloseste cu incredere o lotiune rezistenta la apa.
Poti afla cu certitudine ca esti bine numai daca mergi regulat la control.
Sursa: Avon.md

Varsta conteaza. S tructura sanului se modifica in timp iar afectiunile mamare pot aparea oricand.

Insa statistic vorbind, riscul aparitiei unor boli grave, printre care si cancerul la san, creste pe masura ce inaintezi in varsta.

Istoricul medical al familiei. U n antecedent in familie ar trebui sa te faca mai atenta. Totusi, 70% dintre femeile diagnosticate cu cancer la san nu au avut in familie un caz similar.

Tratamentele hormonale compensatorii si contraceptivele pe baza de hormoni.
Desi este un subiect aflat inca in dezbatere, vorbeste cu medicul tau despre riscul aparitiei cancerului la san in legatura cu utilizarea hormonilor, mai ales daca exista cel putin un caz de cancer la san in familia ta.

Operatii estetice. In cazul unui implant, trebuie sa stii ca acesta va face ca mamografia poate deveni neconcludenta pentru diagnosticarea din timp a bolilor sanului printre care si cancerul la san.
In cazul micsorarii sanilor, inlaturarea tesutului poate obstructiona alaptarea. In ambele cazuri, discuta cu medicul in detaliu despre consecinte, inainte de a lua decizia finala.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Lovituri la nivelul sanilor. Daca te lovesti la san, nu intra in panica. Nu exista o legatura dovedita intre o lovitura la san si aparitia unor afectiuni grave. Totusi, nu poti ignora lovitura, iar in cazul in care nu se vindeca, cere parerea unui medic specialist. Traumatismele repetate pot duce la aparitia unor modificari la nivelul glandei mamare.

Expunerea la soare. Evita sa-i expui la soare intre orele 10-16. Foloseste creme cu factor de protectie mai mare de 15, cu 20-30 de minute inainte de expunere, cu reaplicare la intervale de 2-3 ore. Chiar daca stai sub umbrela, razele ultraviolete trec prin aceasta, iar nisipul le reflecta in proportie de 80%. Nu adormi niciodata la soare, neprotejata. In cel mai fericit caz, te alegi cu arsuri. Cand inoti, tine minte ca in apa razele soarelui sunt si mai puternice. Asa ca foloseste cu incredere o lotiune rezistenta la apa.Poti afla cu certitudine ca esti bine numai daca mergi regulat la control.

Sursa: Avon.md

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies