Ce trebuie să știți despre consumul de băuturi alcoolice?

Ce trebuie să știți despre consumul de băuturi alcoolice?
Ce trebuie să știți despre consumul de băuturi alcoolice?

Alcoolul este consumat sub diverse forme încă din cele mai vechi timpuri, cel mai bun exemplu de băutură alcoolică apreciată de mii de ani și pe întreaga planetă, fiind reprezentat de vin, băutură obținută din sucul de struguri fermentat.

Producția de alcool se face prin fermentarea drojdiei, zahărului și amidonului. Consumul căruia poate fi asociat cu un factor de risc subliniant în funcție de cantitatea consumată pe timp. Alcoolul poate fi consumat în stare pură sau prin amestecare în băuturi.

 

Nivelul de alcool din sânge crește atunci când cantitatea de alcool consumată depășește doza normală pe care organismul o poate metaboliza. Cu cât concentrația de alcool din sânge este mai mare, cu atât este mai mare riscul de boli asociate cu ficatul, rinichii și pancreasul și abundența de radicali liberi în organism.

 

Consumul excesiv de alcool poate duce la alcoolism sau dependență de alcool. Retragerea din care poate pune viața în pericol. Există diverse tratamente pe baza de medicamente care pot ajută împotriva alcoolismului sau dependenței de alcool dar orice tratament trebuie luat doar pe baza recomandărilor unui medic specialist. Pe de altă parte, s-a confirmat faptul că, consumul moderat de băuturi alcoolice este benefic pentru sănătatea umană, în special datorită proprietăților antioxidante pe care le conferă.

 

Internetul este plin de mesaje amestecate despre alcool. Pe de o parte, cantitățile moderate au fost legate de beneficiile pentru sănătate. Pe de altă parte, dă dependență și foarte toxic - mai ales când bei prea mult. Totul se rezumă la cantitatea de bauturi alcoolice consumată. Altfel spus, beneficiile consumului moderat de băuturi alcoolice sunt extrem de importante.

 

Adevărul este că efectele alcoolului asupra sănătății variază între individ și depind de cantitatea și tipul de alcool consumat.

 

Consumul moderat de alcool pare să aibă un risc relativ scăzut pentru sănătate pentru mulți oameni. Cu toate acestea, consumul de alcool rămâne un factor provocator al stilului de viață de studiat, deoarece majoritatea a ceea ce profesioniștii din domeniul sănătății știu despre efectele sale provine din cercetări observaționale.

 

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de beneficiile consumului moderat de băuturi alcoolice pentru sănătate – de exemplu, unii cred că consumul de vin roșu poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, creierului și intestinului. Este, de asemenea, o alegere populară pentru socializare și relaxare în mijlocul unui ritm de viață rapid și uneori stresant. Cu toate acestea, efectele cumulate ale consumului de alcool pot afecta organismul cuiva, consumul cronic de alcool provocând leziuni organelor noastre vitale - în cazul în care discutam despre un consum exagerat de mare.

 

Care sunt cele mai importante beneficii ale consumului moderat de băuturi alcoolice?

 

  • Unele studii au descoperit faptul că cei care consumă în cantități moderate băuturi alcoolice, aveau rate de mortalitate mai scăzute, în comparație cu cei care se abțin sau cu cei care abuzează.
  • Cercetările au descoperit că riscul de diabet este mai mic la cei care consumă moderat alcool.
  • Mai multe studii au arătat un risc mai scăzut de demență sau o scădere a declinului cognitiv în timp, cu un consum ușor până la moderat de alcool.
  • Consumul moderat de alcool poate reduce riscul de apariție a calculilor biliari.
  • Dovezile sugerează că consumul ușor până la moderat de alcool scade riscul de boală coronariană și mortalitate cardiovasculară.

 

Alcoolul joacă un rol predominant în multe culturi, mulți dintre noi “ridicând paharul” pentru momentele importante din viață, bucurându-ne de ore fericite cu colegii de muncă, prietenii ori cu familia sau pur și simplu răsfățându-ne cu un pahar din băutura preferată după o zi lungă și stresantă.

 

Desigur, experții în sănătate au avertizat de mult împotriva consumului excesiv de alcool, care echivalează aproximativ cu consumul de cinci ori mai multe băuturi alcoolice pentru bărbați și patru ori mai multe băuturi alcoolice pentru femei în aproximativ două ore. Dacă ați exagerat vreodată cu consumul de băuturi alcoolice, știți că de obicei nu este o senzație deloc plăcută a doua zi, iar abuzul repetat de alcool vă poate afecta sănătatea mentală și fizică.

 

Cu toate acestea, diverse cercetări au arătat că consumul de alcool cu moderație poate fi de fapt benefic pentru sănătatea dumneavoastră în câteva moduri surprinzătoare. Este de menționat și faptul că, pot exista afecțiuni care interzic complet consumul de băuturi alcoolice. Este totuși important să vă cunoașteți bine corpul daca doriți să vă bucurați de toate beneficiile consumului moderat de băuturi alcoolice.

 

Este de menționat și faptul că, inclusiv calitatea băuturilor pe care le consumați este foarte importantă și poate avea un impact important în ceea ce privește beneficiile respective. Desigur că, este vorba despre mai mulți factori cumulați cu privire la efectele benefice pe care consumul moderat le poate avea asupra organismului uman.

 

Pentru aceia dintre dumneavoastră care sunt în căutarea unor băuturi alcoolice de calitate, o soluție mai mult decât excelentă unde produsele sunt disponibile la cel mai avantajos raport calitate/preț, este reprezentată de magazinul online 24drinks.ro. Bere, vin, băuturi spirtoase și așa mai departe, tot ceea ce aveți nevoie sau vă place puteți găsi la numai un simplu click distanța în cadrul magazinului online.

Acestea fiind spuse, indiferent că sunteți în căutarea unor băuturi alcoolice de calitate pentru un eveniment special sau pur și simplu doriți să achiziționați pe cea preferată pentru a vă răsfăța acasă la sfârșit de săptămână, sunteți invitați să accesați magazinul online 24drinks.ro și cu siguranță aici veți găsi produsele pe care le căutați.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Gustul copilăriei pentru Mihai Mărgineanu. Mâncărurile pe care artistul nu le mai consumă acum. „Posibilitățile erau limitate. Acum, cu atâtea figuri în cap, nu mai mănânc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies