Ce trebuie să știți înainte de a pregăti carnea. Sfaturile pentru un preparat fraged și delicios

Ce trebuie să știți înainte de a pregăti carnea.
Ce trebuie să știți înainte de a pregăti carnea.

Iată ce trebuie să știi atunci când urmează să pregătești orice tip de carne. Sfaturile pentru un preparat delicios.

Carnea este alimentul de bază pentru foarte multe persoane, deoarece este regăsită în aproape toate combinațiile de mâncăruri și poate fi introdusă la fel de ușor și în cele noi sau creative. De cele mai multe ori, preparatele nu ne ies chiar așa cum ne-am dori, mai ales atunci când vorbim de grătar sau cea prăjită în tigaie. Sunt numeroase aspecte care pot influența gustul cărnii, dar și textura acesteia, iar de cele mai multe ori ne trezim cu un preparat uscat, fără gust, care nu ne face deloc plăcere atunci când îl avem în farfurie.

Indiferent de tipul de carne pe care alegem să le gătim și modul pe care îl introducem în mâncărurile noastre, există câteva sfaturi care vă vor ajuta să obțineți o carne delicioasă și să vă doriți să o gătiți din ce în ce mai des.

Frăgeziți carnea înainte de a fi pusă pe grătar

Citește și: Aceasta este cea mai sanatoasa carne! Uite ce recomanda medicii nutritionisti!

Ce trebuie să știți înainte de a pregăti carnea.
Ce trebuie să știți înainte de a pregăti carnea.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui lapte peste carnea crudă. Ce truc au marii bucătari

Există numeroși pași care vă pot ajuta la frăgezirea cărnii, iar acest lucru începe încă de dinainte ca aceasta să fie pusă pe grătar. Astfel, în momentul în care urmează să pregătiți carnea, la 1 kg de carne, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu în apă și amestecați, apoi lăsați carnea pentru jumătate de oră la frăgezit.

Ulterior, clătiți cu apă rece pentru îndepărtarea bicarbonatului de sodiu și uscați cu prosoape de bucătărie. Această soluție vă ajută la frăgezire și funcționează pe toate tipurile de carne.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Nu gătiți carnea pe jumătate înghețată

O altă greșeală pe care o facem atunci când urmează să pregătim carnea este că o gătim de cele mai multe ori aproape înghețată, deoarece urmează să se dezghețe pe grătar sau în tigaie.

Chiar dacă se întâmpla acest lucru, toată apa cu gust de plastic și frigider va rămâne în interiorul cărnii, iar preparatul își va pierde din savoare. Cel mai bine este să dezghețați carnea pe folie de aluminiu, deoarece procesul este unul mult mai rapid, iar folia de aluminiu este un bun conductor al căldurii. Dezghețarea va fi mult mai rapidă, iar acest lucru vă ajută să eliminați din carne toată apa, pentru a nu rămâne niciun gust nedorit.

Trucul pentru carnea pe grătar

Pentru iubitorii de grătare, există și o modalitate ca preparatul vostru să iasă fraged și gustos, iar de cele mai multe ori veți evita uscarea cărnii. În momentul în care vă doriți să gătiți orice tip de carne pe grătar, folosiți-vă de untură de porc sau de o bucată de slănină cu care să ungeți grătarul pentru ca preparatul să iasă unul delicios.

Acest lucru va face ca gustul de metal să nu se prindă pe carne și nici să se usuce înainte de a o lua de pe el. O altă soluție care vă ajută la dezinfectarea grătarului, dar să și scăpați de anumite gusturi nedorită de pe el este să îl curățați cu câteva felii de ceapă, deoarece va îndepărta orice urmă de miros de la mâncărurile pregătite anterior pe el.

Citește și: FOTO| Cum arată noua casă a Vlăduței Lupău! Imobilul ar valora în jur de trei milioane de euro- kanald.ro

Citește și: Imaginile groazei din Valencia: Inundațiile din Spania au făcut ravagii în regiune- GALERIE FOTO- stirilekanald.ro

Cum pregătim un pui fraged la cuptor

Ce trebuie să știți înainte de a pregăti carnea.
Ce trebuie să știți înainte de a pregăti carnea.[Sursa foto: freepik]

Foarte multe gospodine preferă să gătească puiul întreg la cuptor, într-o tavă plină de legume, iar acest preparat deja poate să adune întreaga familie la masă. Cu toate acestea, indiferent cât de mult adăugăm ulei sau unt pe carne, aceasta tinde să rămână fragedă la suprafață, însă în interior se va usca. Astfel, pentru a obține cel mai bun rezultat atunci când vorbim de carne, dar mai ales de puiul gătit la cuptor este să introduceți în mijlocul lui un măr, care îl va menține umed pe toată perioada preparării lui.

Cum gătim peștele corect

Ce trebuie să știți înainte de a pregăti carnea.
Ce trebuie să știți înainte de a pregăti carnea.[Sursa foto: freepik]

Când vorbim despre pește, un alt preparat îndrăgit de foarte multe persoane, acesta este foarte ușor de pregătit, iar mâncarea poate fi gata mai repede decât crezi. De asemenea, pentru a evita uscarea lui, cel mai bine este să folosești o folie de aluminiu,  pentru a păstra în interior căldura necesară ca preparatul să iasă unul fraged și gustos.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

La ce ore trebuie să mănânci ca să slăbești, conform nutriționiștilor

După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor

Soția lui Vali Vijelie l-a confruntat pe manelist când a aflat de divorțul Georgianei Lobonț!

Cât costă o noapte de cazare la conacul Monicăi Anghel în perioada sărbatorilor de iarnă? Toate locurile sunt deja epuizate

FOTO Minodora, ce schimbare la nivel estetic și-a făcut vedeta. “Sinceră și transparentă cu voi, pentru că vă respect!”

Mesajele trimise de Geta Sterp lui Carmen de la Sălciua au fost făcute publice: „Nu uita să mă dai în judecată, pisi!”. Ce a putut să îi scrie fostei cumnate

De ce s-a sinucis Ionuț! S-a aflat ce gânduri negre îl chinuiau, de fapt


Cookies