Iată ce trebuie să știi atunci când urmează să pregătești orice tip de carne. Sfaturile pentru un preparat delicios.
Carnea este alimentul de bază pentru foarte multe persoane, deoarece este regăsită în aproape toate combinațiile de mâncăruri și poate fi introdusă la fel de ușor și în cele noi sau creative. De cele mai multe ori, preparatele nu ne ies chiar așa cum ne-am dori, mai ales atunci când vorbim de grătar sau cea prăjită în tigaie. Sunt numeroase aspecte care pot influența gustul cărnii, dar și textura acesteia, iar de cele mai multe ori ne trezim cu un preparat uscat, fără gust, care nu ne face deloc plăcere atunci când îl avem în farfurie.
Frăgeziți carnea înainte de a fi pusă pe grătar
Citește și: Aceasta este cea mai sanatoasa carne! Uite ce recomanda medicii nutritionisti!
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui lapte peste carnea crudă. Ce truc au marii bucătari
Există numeroși pași care vă pot ajuta la frăgezirea cărnii, iar acest lucru începe încă de dinainte ca aceasta să fie pusă pe grătar. Astfel, în momentul în care urmează să pregătiți carnea, la 1 kg de carne, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu în apă și amestecați, apoi lăsați carnea pentru jumătate de oră la frăgezit.
Ulterior, clătiți cu apă rece pentru îndepărtarea bicarbonatului de sodiu și uscați cu prosoape de bucătărie. Această soluție vă ajută la frăgezire și funcționează pe toate tipurile de carne.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Nu gătiți carnea pe jumătate înghețată
O altă greșeală pe care o facem atunci când urmează să pregătim carnea este că o gătim de cele mai multe ori aproape înghețată, deoarece urmează să se dezghețe pe grătar sau în tigaie.
Chiar dacă se întâmpla acest lucru, toată apa cu gust de plastic și frigider va rămâne în interiorul cărnii, iar preparatul își va pierde din savoare. Cel mai bine este să dezghețați carnea pe folie de aluminiu, deoarece procesul este unul mult mai rapid, iar folia de aluminiu este un bun conductor al căldurii. Dezghețarea va fi mult mai rapidă, iar acest lucru vă ajută să eliminați din carne toată apa, pentru a nu rămâne niciun gust nedorit.Trucul pentru carnea pe grătar
Pentru iubitorii de grătare, există și o modalitate ca preparatul vostru să iasă fraged și gustos, iar de cele mai multe ori veți evita uscarea cărnii. În momentul în care vă doriți să gătiți orice tip de carne pe grătar, folosiți-vă de untură de porc sau de o bucată de slănină cu care să ungeți grătarul pentru ca preparatul să iasă unul delicios.
Cum pregătim un pui fraged la cuptor
Foarte multe gospodine preferă să gătească puiul întreg la cuptor, într-o tavă plină de legume, iar acest preparat deja poate să adune întreaga familie la masă. Cu toate acestea, indiferent cât de mult adăugăm ulei sau unt pe carne, aceasta tinde să rămână fragedă la suprafață, însă în interior se va usca. Astfel, pentru a obține cel mai bun rezultat atunci când vorbim de carne, dar mai ales de puiul gătit la cuptor este să introduceți în mijlocul lui un măr, care îl va menține umed pe toată perioada preparării lui.
Cum gătim peștele corect
Când vorbim despre pește, un alt preparat îndrăgit de foarte multe persoane, acesta este foarte ușor de pregătit, iar mâncarea poate fi gata mai repede decât crezi. De asemenea, pentru a evita uscarea lui, cel mai bine este să folosești o folie de aluminiu, pentru a păstra în interior căldura necesară ca preparatul să iasă unul fraged și gustos.