Chifteluțele sunt un cunoscut fel de mâncare, care pot constitui atât un aperitiv, cât și un fel principal atunci când sunt făcute în sos marinat.
Ușor de făcut, pufoase și gustoase, reprezintă un fel de mâncare cunoscut de toate gospodinele. Însă, nu toată lumea știe care este trucul pe care doar gospodinele cu experiență îl folosesc pentru a găti cele mai gustoase chifteluțe.
Pe lângă cunoscuta rețetă de chiftele, mulți bucătari adaugă în carnea tocată diferite alimente care să-i de mai multă savoare. De exemplu, poți adăuga pâine, dar și diferite legume, cum ar fi cartoful sau dovlecelul.
Care este ingredientul secret al celei mai bune rețete de chifteluțe
Citeste si: Care este ingredientul pe care să îl adaugi la clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie
Ce poți adăuga în chiftele pentru a avea mai multă savoare
Dacă vreți să obțineți chiftele fragede și suculente tot ce trebuie să faceți este să dați un cartof pe răzătoarea fină și să îl adăugați în compoziție.
Iată o rețetă simplă de chifteluțe:
Ingrediente:
500 g carne tocată de porc și de vită;
1 ceapă;
1 cățel de usturoi;
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
1 cartof;
3-4 linguri de făină sau pesmet;
sare, piper și ulei vegetal.
Mod de preparare:
Se curăță legumele și se dau printr-ul blender sau pe o răzătoare fină. Se amestecă legumele cu carnea tocată și se adaugă sare și piper după gust. Frământați bine carnea tocată cu mâinile, după care o bateți pe masă sau din mână în mână.
Acest procedeu mărește plasticitatea cărnii, astfel încât chiftelele să nu se destrame în timpul prăjirii. După ce ați format chiftelele, le dați prin pesmet sau prin făină. Chiftelele se prăjesc într-o tigaie încălzită cu ulei.Acest antreu se poate servi atât cu o garnitură, cât și cu sos marinat.
Rețetă sos pentru chiftele:
Citeste si: 3 rețete delicioase cu bame pe care le poți încerca acasă
Ingrediente:
1 kg de roșii proaspete, opărite și decojite sau 500 de ml de bulion de roșii mai gros;
1 ceapă mică;
1 lingură de ulei;
1 foaie de dafin;
1 lingură rasă de zahăr;
sare, piper;
câteva rămurele de cimbru.
Mod de preparare:
Tocați mărunt ceapa pe care o veți căli într-o tigaie încălzită cu ulei și cu un praf de sare.
Când ceapa s-a înmuiat adăugați roșiile, dafinul și câteva rămurele de cimbru. Totul se fierbe circa 10 minute. Se potrivește consistența sosului adăugând dacă este cazul puțină apă fierbinte. Adaugați sarea și piperul după gust și lăsați sosul deoparte până pregătiți chiftelele. Poftă bună!