Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile. Nu vor mai avea nevoie de șampon

Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile. Nu vor mai avea nevoie de șampon
Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile. Nu vor mai avea nevoie de șampon

Printre cele mai eficiente metode de îngrijire a părului se numără spălarea fără șampon, un truc care poate fi de mare ajutor în obținerea unui păr sănătos și strălucitor. Puține femei sunt însă conștiente de avantajul acestei tehnici. Mai jos, veți găsi informații cu privire la modul de aplicare a acestei metode.

Această metodă are un avantaj major pentru sănătatea și aspectul podoabei tale capilare și poate fi folosită în mod regulat.

Citește și: Ce să pui în frigider să nu mai miroase. 7 trucuri geniale pentru a elimina mirosul din frigider!

Tehnica spălatului fără șampon, cel mai tare truc pentru păr

Specialiștii oferă sfaturi importante despre îngrijirea părului, pe care toate femeile ar trebui să le aibă în vedere.

Pentru a menține sănătatea podoabei capilare, este important să acordăm atenție modului în care o îngrijim. De exemplu, utilizarea excesivă a plăcii de îndreptat părul poate duce la arsuri ale acestuia.

Specialiștii recomandă spălarea regulată a părului pentru a-l menține sănătos, dar nu prea des, deoarece poate irita scalpul. O frecvență recomandată este de 4-5 zile, însă e important să te speli de fiecare dată când simți nevoia, fără a urma un program strict.

Este contraindicat să-ți speli părul în fiecare zi.

O altă opțiune pentru spălarea părului este tehnica spălatului fără șampon, mai ales potrivită pentru părul uscat sau creț. Această metodă prezintă un avantaj important, deoarece îmbunătățește textura părului și previne fragilitatea, conform spectacola.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

O metodă alternativă de spălare a părului este utilizarea metodei no-poo, care implică spălarea fără utilizarea șamponului și doar cu apă.

Acest proces poate determina o creștere a producției de sebum și poate face părul la fel de moale, contrar așteptărilor.

Procedura de spălare a părului doar cu apă necesită umezirea abundentă a părului, folosind aceeași cantitate de apă ca și în cazul utilizării șamponului. Este important ca temperatura apei să nu fie prea ridicată, pentru a evita uscarea părului. În acest mod, spălarea cu apă va stimula producția de sebum.

În final, părul trebuie descurcat cu o perie ușor umedă.

Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile
Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile[Sursa foto: freepik]

Cu ce poți înlocui șamponul

În locul șamponului, se pot folosi alte ingrediente naturale, precum gălbenușul de ou, care poate fi utilizat în mod regulat ca substitut. Pentru a-l utiliza, trebuie să amesteci gălbenușul crud cu apă pentru a obține o pastă. Aceasta se aplică pe păr și se lasă să acționeze timp de aproximativ 10 minute, după care se clătește bine.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pe lângă acestea, se poate utiliza și bicarbonatul de sodiu, care are proprietăți benefice împotriva mătreții.

Totuși, trebuie folosit cu prudență și nu în exces, deoarece poate face firul de păr sensibil. Pentru utilizare, se amestecă o linguriță de bicarbonat într-o cană cu apă, se aplică delicat pe scalp și se masează, apoi se clătește cu apă sau cu oțet.

Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile
Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile[Sursa foto: freepik]

Citește și: Delicii culinare românești! Medalioane de vită suculente, acompaniate de salsa de roșii și mămăligă cremoasă



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Alimente care dau strălucire părului. Cele mai bune sfaturi pentru un păr strălucitor și sănătos

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies