Ce trucuri trebuie sa stii daca vrei sa ai un par sanatos vara

Ce trucuri trebuie sa stii daca vrei sa ai un par sanatos vara
Ce trucuri trebuie sa stii daca vrei sa ai un par sanatos vara

Vara, parul este mult mai expus la pericole. Din cauza caldurii, a soarelui, a faptului ca il spalam mult mai des, el tinde sa se deterioreze mai usor.

La inceputul toamnei, sansele ca varfurile sa fie  mai despicate, mai arse si ca parul sa nu se mai aranjeze sunt foarte mari.

Ca sa eviti aceste probleme ale parului tau, este bine sa pui in practica urmatoarele trucuri:

1)  Foloseste mai putine produse cosmetice

Pentru ca parul este deja supra-solicitat, incearca sa nu mai apelezi la foarte multe produse cosmetice. Spre exemplu, daca folosesti o spuma pentru par, nu mai folosi fixativ si invers.

Lasa-l sa respire, mai ales atunci cand mergi la mare sau la piscina.

2)  Aplica o masca hidratanta la fiecare spalare

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Este foarte important ca firul de par sa se hidrateze dupa fiecare expunere la soare (iar asta se intampla aproape zilnic, nu?).

In acest sens, nu ignora masca de par, pe care trebuie sa o folosesti temeinic, de fiecare data. De asemenea, poti improviza, apeland la retete „home-made”, cu ulei de masline, galbenus de ou, miere si lamaie.

3) Nu folosi sampon inainte de inot

Daca mergi la piscina, nu este recomandat sa iti speli parul cu sampon, pentru ca el va indeparta uleiurile naturale de pe firul de par, menite sa il protejeze.

4) Usuca-l cu grija

Un alt aspect esential in ingrijirea parului este reprezentat de modul in care uscat si coafat. Un uscator de par agresiv va distruge tot efortul mastilor de par, spre exemplu. De aceea, este bine sa folosesti unul ce se poarta bland cu firul de par. Spre exemplu, la Philips exista gama Moisture Protect, special creata pentru un tratament mai atent la parului, astfel incat firul sa nu fie expus niciunui pericol.

Practic, un uscator de par din aceasta gama protejeaza echilibrul natural de hidratare, adaptandu-si temperatura in functie de sensibilitatea parului, pe care il diagnosticheaza de 30 de ori pe secunda, asa ca poti fi sigura ca nu-l pui in pericol.

5) Tunde din timp varfurile despicate

Pentru ca varfurile despicate sa nu se extinda si mai mult, mai ales in cazul unei tunsori filate, este recomandat sa iti tunzi varfurile cat mai des, pentru ca parul sa se poata regenera.

Astfel ca, tunzand varfurile si hidratand in permanenta restul firului, pana la radacina, parul tau nu mai risca sa para deterioriat sau uscat.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies