Ce vedete s-au născut pe 11 mai? Îndrăgitul Bob Marley a murit în această zi

Ce vedete s-au născut pe 11 mai
Ce vedete s-au născut pe 11 mai? Îndrăgitul Bob Marley a murit în această zi

Laetitia Casta și Salvador Dali sunt două mari personalități care s-au născut pe 11 mai.

Laetitia Casta

Laetitia Marie Laure Casta s-a născut pe 11 mai în Pont-Audemer, Eure, Franța, fiind o actriță cunoscută, dar și un model de succes. Mama ei, Line Blin, era originară din Normandia și tatăl ei, Dominique, s-a născut și a trăit o bună bucată de vreme în Corsica. Laetitia Casta are un frate mai mare pe nume Baptiste, dar și o soră, Marie-Ange.

Talentul Laetitiei Casta a fost descoperit de un fotograf celebru în timp ce aceasta se afla într-o vacanță cu părinții în Corsica, pe când avea doar 15 ani. Casta a devenit ulterior imaginea celor mai importante branduri din lume.

Laetitia Casta a apărut pe coperta a peste 100 de reviste și ulterior și-a început cariera în cinematografie, apărând în zeci de filme de succes precum Les Âmes Fortes, Asterix and Obelix, Serge Gainsbourg, vie héroïque (2010).

De asemenea, în anul 1999, Laeticia Casta a fost protagonista videoclipului filmat pentru melodia "Baby Did a Bad, Bad Thing" a cântărețului Chris Isaak.

Citeste si: Naomi Campbell a fost urmarita si hartuita pe strada. Ce a facut celebrul model ca sa se apere

Salvador Dali s-a născut pe 11 mai 1904

Salvador Dalí, pe numele său real Domingo Felipe Jacinto Dalí Domenech, originar din provincia Catalonia, a fost un pictor spaniol, reprezentant al curentului suprarealist în artă.

Salvador Dali s-a născut pe 11 mai 1904, fiind printre personalitățile sărbătorite astăzi.

Pictorul a avut un frate, care a murit cu nouă luni înainte ca acesta să se nască și de aceea, Dali a declarat în repetate rânduri, că el este de fapt reîncarnarea fratelui său și acest lucru se poate vedea în operele sale.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

„Eu m-am născut dublu, cu un frate în plus, pe care a trebuit să-l ucid ca să-mi ocup locul meu şi ca să-mi obţin propriul meu drept la propria mea moarte”, spunea Dali despre fratele lui.

Ce vedete s-au născut pe 11 mai

Dali este cel care a proiectat logo-ul brand-ului Chupa Chups, în anul 1969.

Era binecunoscut la acea vreme faptul că Dali avea tendințe sadomasochiste, întrucât, pe când era copil, acesta se arunca pe scări și susținea că „durerea era nesemnificativă, iar plăcerea era imensă”.

În anii ’60, Salvador Dali și-a luat un leopard ca animal de companie, pe care l-a numit Babou. Dali îl lua peste tot, iar când oamenii erau cuprinși de panică, acesta le spunea că este de fapt o pisică pe care a pictat-o în model de leopard.

Dali a murit pe data de 23 ianuarie 1989, la vârsta de 84 de ani, pe motiv de insuficiență cardiacă.

Citeste si: Sărbătoriții zilei. Ce vedete s-au născut pe 10 mai

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Bob Marley a murit pe 11 mai 1981

Ce vedete s-au născut pe 11 mai

Bob Marley,  pe numele său real Robert Nesta, nu s-a născut pe 11 mai, ci a decedat pe această dată, în Miami, SUA. A fost unul dintre cei mai mari cântăreți jamaicani, fiind cunoscut pe plan internațional pentru combinațiile de reggae, ska și rocksteady din compozițiile sale.

În anul 1963, alături de grupul The Wailers, a lansat un nou stil de compoziție, interpretat într-un mod inedit, care a înnebunit întreaga lume.

În anul 1977, Bob Marley a fost diagnosticat cu un tip de melanom malign și pe data de 11 mai 1981, cântărețul a decedat, în Miami, la doar 36 de ani.

Ce vedete s-au născut pe 11 mai

Bob Marley s-a numărat printre practicanții Rastafari și a introdus ideea de  spiritualitate în muzica lui. A fost unul dintre cei mai influenți și mai populari  muzicieni din toate timpurile, fiind un adevărat simbol al culturii și identității jamaicane.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies