Ce vinuri asortam la mancarurile de Paste! Iata recomandarile specialistilor!

Ce vinuri asortam la mancarurile de Paste! Iata recomandarile specialistilor!
Ce vinuri asortam la mancarurile de Paste! Iata recomandarile specialistilor!

Alaturi de ouale rosii si preparatele din miel, vinul da definitie sarbatorilor pascale, spune somelierul Sergiu Nedelea, care face si o serie de recomandari pentru mesele festive de Paste.

 

"Masa pascala este o masa de sarbatoare, o masa bogata in alimente diverse de la verdeturi si branzeturi proaspete, oua rosii, mielul preparat in diverse moduri- bors de miel, drob, stufat, friptura de miel la tava- pana la cozonacul de Paste.(...) Astfel, la aperitive vom avea vinuri tinere, proaspete. Dupa ce am ciocnit ouale rosii si am spus crestinescul 'Hristos a Inviat', vom inchina un pahar de Feteasca Alba din Valea Tarnavelor sau de Francusa din dulcele Cotnari.
La cas, urda, telemea proaspata si verdeturi vom asocia o Cramposie selectionata din Dragasani sau o Feteasca Regala de la Recas. Mancarurile din miel cer multa atentie, caci, desi carnea este tanara, poate cadea greu daca nu-i aducem in sprijin o Babeasca vranceana sau o nobila Feteasca Neagra din sudul invelit in abur de Dunare de la Vanju Mare sau din Dealul Mare.
Traditionalului cozonac de Paste ii vom aduce inchinare cu sfanta noastra Grasa de Cotnari sau cu o Tamaioasa romaneasca aurita de timp in pivnitele de la
Pietroasa", spune Nedelea.
Alte recomandari date de specialist sunt:
pentru aperitive- Pelin alb Domeniile Dealu Mare Urlati sau Chardonnay Terra Romana de la S.E.R.V.E;
pentru friptura de miel sau curcan- Pelin rosu sau un vin rosu sec (Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor sau Feteasca Neagra de la Alira);
la pasca si cozonaci- Tamaioasa romaneasca sau Busuioaca de Bohotin din gama Colocviu de Cotnari.
La inceputul mesei, se recomanda un vin alb sec tanar, cu multa prospetime si aciditate ceva mai ridicata sau o fluta cu sampanie/spumant. Apoi pot fi consumate, in aceasta ordine, rozeurile si vinurile rosii.
La sfarsitul mesei, se recomanda un digestiv- un pahar de coniac/vin ars sau de vin licoros fortifiat (Porto sau Shery).

"Masa pascala este o masa de sarbatoare, o masa bogata in alimente diverse de la verdeturi si branzeturi proaspete, oua rosii, mielul preparat in diverse moduri- bors de miel, drob, stufat,

friptura de miel la tava- pana la cozonacul de Paste.(...) Astfel, la aperitive vom avea vinuri tinere, proaspete. Dupa ce am ciocnit ouale rosii si am spus crestinescul 'Hristos a Inviat', vom inchina un pahar de Feteasca Alba din Valea Tarnavelor sau de Francusa din dulcele Cotnari.

La cas, urda, telemea proaspata si verdeturi vom asocia o Cramposie selectionata din Dragasani sau o Feteasca Regala de la Recas.
Mancarurile din miel cer multa atentie, caci, desi carnea este tanara, poate cadea greu daca nu-i aducem in sprijin o Babeasca vranceana sau o nobila Feteasca Neagra din sudul invelit in abur de Dunare de la Vanju Mare sau din Dealul Mare.

Traditionalului cozonac de Paste ii vom aduce inchinare cu sfanta noastra Grasa de Cotnari sau cu o Tamaioasa romaneasca aurita de timp in pivnitele de la Pietroasa", spune Nedelea.


Alte recomandari date de specialist sunt:

pentru aperitive- Pelin alb Domeniile Dealu Mare Urlati sau Chardonnay Terra Romana de la S.E.R.V.E;

pentru friptura de miel sau curcan- Pelin rosu sau un vin rosu sec (Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor sau Feteasca Neagra de la Alira);

la pasca si cozonaci- Tamaioasa romaneasca sau Busuioaca de Bohotin din gama Colocviu de Cotnari.


La inceputul mesei, se recomanda un vin alb sec tanar, cu multa prospetime si aciditate ceva mai ridicata sau o fluta cu sampanie/spumant. Apoi pot fi consumate, in aceasta ordine, rozeurile si vinurile rosii.

La sfarsitul mesei, se recomanda un digestiv- un pahar de coniac/vin ars sau de vin licoros fortifiat (Porto sau Shery).

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa: Ziare.com

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum mănâncă Rocsana Marcu rasolul în centrul Dubaiului? "Mmm, nu există ceva mai bun decât atât!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies