Ce vitamine trebuie să luăm toamna și cum ne pregătim organismul pentru iarnă. „Începe metabolismul să scadă”

Ce vitamine trebuie să luăm toamna și cum ne pregătim organismul pentru iarnă. „Începe metabolismul să scadă”
Ce vitamine trebuie să luăm toamna și cum ne pregătim organismul pentru iarnă. „Începe metabolismul să scadă”

Sezonul rece vine cu multe schimbări la nivelul corpului și de aceea, trebuie să avem o atenție sporită, încă de când începe toamna.

Ovidiu Peneș, doctor în științe medicale, a explicat, în cadrul emisiunii „Teo Show”, care sunt vitaminele de care avem nevoie în această perioadă și ce obiceiuri sănătoase ar trebui să urmăm, pentru a face față cu ușurință frigului.

Prin ce schimbări trece corpul nostru iarna

cum ne pregatim organismul iarna
Cum ne pregătim organismul pentru iarnă[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Cum sa ai o digestie usoara si un abdomen plat

Odată cu schimbările de temperatură, corpul uman se confruntă cu diverse schimbări și tinde să îi fie din ce în ce mai greu să acumuleze vitamine. Medicul a explicat că mâinile și picioare reci, starea de oboseală, intoleranța cât mai scăzută la frig, sunt semnalele organismului, cum că nu are suficient iod.

„Noi ca și oameni ne pregătim de iarnă pentru a nu mai consuma la fel de multă energie și deci, și glandele noastre se adaptează într-un fel, încep să scadă.

Începe metabolismul să scadă, drept pentru care, deși este frig afară, ne este și mai frig, pentru că nici metabolismul nostru nu mai produce atâta căldură. Nuca românească are o concenrație suficientă de iod, el nu e neapărat o vitamină, dar îl găsim și prin fructele astea exotice. Mai adăugăm un măr în plus pe zi, mâncăm puțin kaki, ouă să nu vă lipsească, nu trebuie să exagerăm cu ele, să le mâncăm integral, măcar un ou la două zile.
Pe de altă parte morcovi, cartofi, fructe de mare.”,
a declarat doctorul.

Cât de importantă este alimentația în sezonul rece

Citeste si: Care este hormonul care ne împiedică să slăbim. „Niciodată hormonii în exces nu sunt buni. Tot timpul trebuie să existe un echilibru.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

O altă vitamină esențială pentru organism este B12. Ovidiu Peneș  mărturisit cum putem evita deficitul de această vitamină, dar și din ce alimente ne putem acumula vitaminele necesare.

„Deficit de vitamina B12 poate să vă dea o serie întreagă de semne, de la oboseală, la lipsă de concentrare, pielea începe să devină mai albă, mai gălbuie. Nu te oxigenezi cum trebuie, devii ușor anemic.

Un boost de vitamina B12 este necesar în această perioadă, în pregătirea anotimpului rece și îl găsești într-o serie întreagă de alimente, în special în carne roșie. ”, a explicat specialistul.

Proteinele de origine animală sunt extrem de importante în perioada rece a anului, deoarece ne ajută să ne susținem organismul și să avem anticorpi. Pe toată perioada anului, dar în special iarna, vitamina C joacă un rol foarte important în sănătatea fiecărui om.

În ceea ce privește alimentația, medicul recomandă să alegem fructe și legume cât mai colorate, precum merișoare, broccoli, fructe de pădure, sau ardei gras.

ce vitamine trebuie sa luam zilnic
Care sunt cele mai recomandate vitamine[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Trucuri simple care te scapă de balonare. “Flora e dată peste cap”

„Fierul, este necesar să alegeți alimente care conțin fier, pentru că el poate să vă determine o serie întreagă de probleme, mai ales cu celulele sângelui, dar și cu celulele din corp.

Când nu ai fier suficient, începe pielea să fie mai palidă, mai puțin colorată și hidratată. Este bine să vă faceți o serie de salate de toamnă-iarnă, cu avocado, ou, broccoli, fasole, două trei nuci. Pot să fac un mix foarte bun cu un mix de spanac, cu un mix de ou .”, a recomandat medicul.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum combatem schimbările care intervin iarna în corpul nostru

ce vitamine trebuie sa luam toamna
Ce vitamine trebuie să luăm toamna[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce alimente nu ai voie să consumi pe stomacul gol. „Sucul de citrice nu se bea pe stomacul gol”

Sezonul rece vine cu modificări și la nivelul părului, care își pierde din luciu și începe să cadă. Pentru a diminua această problemă, trebuie să ne asigurăm că avem un nivel optim de biotină. Această vitamină se găsește și ea într-o serie de alimente, precum ouăle, ciupercile, fasolea verde, conopida. Medicul a subliniat faptul că este important să nu luăm vitamine în exces, fără să ne consultăm cu un doctor: „Excesele de vitamină fac mult mai mult rău, decât deficitele”

ce alimente contin vitamine
Care sunt soluțiile pentru un organism sănătos[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: 4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă

Cu toate acestea, vitaminele nu sunt suficiente pentru ca organismul nostru să fie sănătos pe timp de iarnă. În special în această perioadă, medicul ne sfătuiește să fim foarte atenți la somnul nostru și să facem mișcare, deoarece este o perioadă mult mai sedentară decât vara. De asemenea, hidratarea este esențială, chiar dacă iarna, oamenii tind să bea mai puțină apă față de sezonul cald.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Dacă fumezi slăbești? Iată care este adevărul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies