Ce vraji se fac de Sfantul Andrei. Afla traditii, superstitii si obiceiuri

Ce vraji se fac de Sfantul Andrei. Afla traditii, superstitii si obiceiuri
Ce vraji se fac de Sfantul Andrei. Afla traditii, superstitii si obiceiuri

Stiai ca Santandrei este o divinitate geto-daca, pe care crestinii au asociat-o cu Sfantul Apostol Andrei cel dintai chemat, ocrotitorul Romaniei?

Vraji de dragoste de Sfantul Andrei

Fetele sadeau un catel din usturoiul pazit in noaptea petrecerii intr-un cocolos de aluat. Dupa cum incoltea graul in aluat se faceau previziuni matrimoniale. Alte fete faceau „turtuca de Andrei”, o turta subtire de grau, foarte sarata, coapta pe plita. O mancau inainte de culcare, iar baiatul care venea in vis sa-i aduca apa urma sa o ceara de nevasta anul urmator.

In alte zone se ascundea sub perna un fir de busuoic sfintit, pentru obtinerea in vis a imaginii ursitului. Dupa cum alte fete, la miezul noptii, la gura sobei, intorceau o ulcica noua de lut cu gura in jos, iar pe dosul ei lasa trei carbuni aprinsi. In timp ce roteau ulcica usor, rosteau o incantatie pentru ca iubitul sa-i dea atentia dorita. O alta metoda de a afla ursitul, era privitul intre doua lumanari intr-un pahar cu apa neinceputa, asezat in cenusa.

In centrul paharului este aruncata o verigheta sfintita prin cununie in biserica si se zice ca in centrul acesteia va aparea chipul ursitului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ovidenia, sarbatoarea luminii. Traditii si superstitii - ce nu ai voie sa faci astazi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies