Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii, potrivit unui nou studiu

Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii, potrivit unui nou studiu
Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii, potrivit unui nou studiu

Daca iti doresti sa fii cu adevarat sanatoasa, trebuie sa ai grija de inima ta.

Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii, potrivit unui nou studiu. Daca iti doresti sa fii cu adevarat sanatoasa, trebuie sa ai grija de inima ta. Sanatatea cardiovasculara reprezinta o parte importanta a sanatatii intregului organism si, ca sa ai parte de asa ceva, trebuie sa tii cont de dieta ta, care joaca un rol foarte important si iti asigura logevitatea.

Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii, potrivit unui nou studiu
Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii, potrivit unui nou studiu[Sursa foto: PixaBay]

S-au efectuat multe studii care au analizat diverse diete cu beneficii multe pentru sistemul cardiovascular.

Una dintre aceste cercetari recente a aratat care sunt cele mai bune alimente pentru a avea o inima sanatoasa si cat de des ar trebui consumate, cat si in ce cantitate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Bazele dietei pentru sanatatea inimii

Exista foarte multe dovezi care arata ca o alimentatie bazata pe produse vegetala este o alegere foarte buna pentru sanatatea sistemului cardiovascular.

Dintre mai multe optiuni, dieta mediteraneana s-a remarcat detasat. Urmarind planul sau de nutritie, se pune accentul pe alimente integrale si se limiteaza consumul de produse de origine animala. Poti opta pentru retete delicioase care includ leguminoase, nuci, fructe, cereale integrale, fructe si legume. Scaderea consumului de produse animale si de sare, in asociere cu un consum mai mare de alimente vegetale, au avut ca rezultat un risc scazut de afectiune vasculara si scleroza.
In plus, s-a descoperit ca atat carnea rosie procesata, cat si cea neprocesata, sunt asociate cu un risccrescut de boli cardiovasculare. Prin urmare, consumul de carne rosie ar trebui sa fie limitat la 2 portii pe saptamana. In plus, specialistii nu recomanda consumul de carne procesata precum salam, carnati, bacon etc.

Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii, potrivit unui nou studiu
Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii, potrivit unui nou studiu[Sursa foto: PixaBay]

Cele mai bune surse de proteine pentru o inima sanatoasa

Pe langa evitarea carnii rosii, exista si un top al proteinelor care sunt considerate bune pentru o inima sanatoasa. Astfel, pentru inlocuirea carnii rosii, poti opta pentru leguminoase, ar trebui sa consumi pana la 4 portii de 180 de grame pe saptamana.

Citeste si: Alimente care scad colesterolul şi pe care trebuie să le incluzi în dietă zilnică

Citeste si: Dieta pe baza de plante ce stimuleaza metabolismul si ajuta la scaderea in greutate



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies