Elena Lasconi iti da reteta ei pentru cea mai buna negresa din lume! Iata cum se prepara!
Ingrediente:
5 oua
250 gr unt (80% grasime)
400 gr zahar tos
50 gr cacao
15o gr faina
4 linguri de lapte
20 gr portocala confiata
50 gr ciocolata cu lapte (pentru glazura)
Mod de preparare:
Iata cum am procedat: primul lucru pe care l-am facut a fost sa scot
toate ingredientele afara din frigider. Am dat drumul la cuptor la 200 de grade. Cand ingredientele au ajuns la temperatura camerei m-am apucat de treaba. Am frecat (cu mixerul) untul spuma cu jumatate din cantitatea de zahar (200 gr). Am separat albusurile de galbenusuri. Am continuat sa amestec compozitia de unt cu mixerul si am adagat pe rand galbenusurile, apoi cacaoa, laptele si faina.
Am tapetat o tava cu hartie pergament, am pus compozitia si am dat-o la copt.
Apoi, am cautat doua cratite care sa intre una in alta. In cratita mai mare am pus apa la fiert. Important este ca cealalta cratita, mai mica, sa nu se atinga cu baza de apa fiarta. Asa am realizat un bain marie perfect. Am batut cu mixerul albusurile. Cand s-au intarit am adaugat “in ploaie” restul de zahar si am continuat sa bat cu mixerul cel putin 15 min. Apoi toata compozitia am pus-o in cratita mai mica (cea fara apa) si am continuat sa o bat cu telul pe bain marie (aburi) pana cand zaharul s-a topit complet, a devenit
lucioasa si tare (ca in imaginea de mai jos). La final am adaugat si portocala confiata taiata cubulete mici.
Am scos apoi prajitura din cuptor( nu trebuie sa fie coapta bine, in mijloc trebuie sa fie aproape cruda) am turnat bezeaua peste, am intins-o usor cu o lingura si am mai dat-o la cuptor pana cand a prins, deasupra, o usoara culoare aurie.
Dupa aceea am scos-o din cuptor si am pus glazura de ciocolata deasupra (am topit ciocolata cu 2 linguri de lapte). Asta e tot.
Sursa: FoodStory.ro
Ingrediente:
5 oua
250 gr unt (80% grasime)
400 gr zahar tos
50 gr cacao
15o gr faina
4 linguri de lapte
20 gr portocala confiata
50 gr ciocolata cu lapte (pentru glazura)
Mod de preparare:
Iata cum am procedat: primul lucru pe care l-am facut a fost sa scot
toate ingredientele afara din frigider. Am dat drumul la cuptor la 200 de grade. Cand ingredientele au ajuns la temperatura camerei m-am apucat de treaba. Am frecat (cu mixerul) untul spuma cu jumatate din cantitatea de zahar (200 gr). Am separat albusurile de galbenusuri. Am continuat sa amestec compozitia de unt cu mixerul si am adagat pe rand galbenusurile, apoi cacaoa, laptele si faina.
Am tapetat o tava cu hartie pergament, am pus compozitia si am dat-o la copt.
Apoi, am cautat doua cratite care sa intre una in alta. In cratita mai mare am pus apa la fiert. Important este ca cealalta cratita, mai mica, sa nu se atinga cu baza de apa fiarta. Asa am realizat un bain marie perfect. Am batut cu mixerul albusurile. Cand s-au intarit am adaugat “in ploaie” restul de zahar si am continuat sa bat cu mixerul cel putin 15 min. Apoi toata compozitia am pus-o in cratita mai mica (cea fara apa) si am continuat sa o bat cu telul pe bain marie (aburi) pana cand zaharul s-a topit complet, a devenit
lucioasa si tare (ca in imaginea de mai jos). La final am adaugat si portocala confiata taiata cubulete mici.
Am scos apoi prajitura din cuptor( nu trebuie sa fie coapta bine, in mijloc trebuie sa fie aproape cruda) am turnat bezeaua peste, am intins-o usor cu o lingura si am mai dat-o la cuptor pana cand a prins, deasupra, o usoara culoare aurie. Dupa aceea am scos-o din cuptor si am pus glazura de ciocolata deasupra (am topit ciocolata cu 2 linguri de lapte).
Asta e tot.
Sursa:
FoodStory.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro