Placinta cu branza dulce este desertul copilariei. Invata sa prepari o reteta simpla!
INGREDIENTE:
I. ALUAT
200 g untura
800 g faina
200 g zahar
2 oua
1 praf de copt
1 cana lapte
1 praf de sare
Se feaca faina cu umplutura.
Se adauga apoi praful de copt si sarea. Se adauga restul de ingrediente si se framanta bine. Se imparte aluatul in 2 parti si se intind doua foi. Se pune prima foaie intr-o tava unsa cu uleisi tapetata cu faina si se da la cuptor cat sa se rumeneasca doarte putin. Se pune umplutura si a doua foaie(inteapa foile cu furculita) si sa prajitura la cuptor. Unge foaia de deasupra cu ou batut cu zahar.
II. UMPLUTURA
1 kg branza dulce de vaci
300 g zahar
150 g gris
200 g stafide
3 oua
2 pliculete zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
Bate ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de la lamaie, iar apoi adauga stafidele, branza si grisul.
Sursa
INGREDIENTE:
I. ALUAT
200 g untura
800 g faina
200 g zahar
2 oua
1 praf de copt
1 cana lapte
1 praf de sare
Se feaca faina cu umplutura. Se adauga apoi praful de copt si sarea. Se adauga restul de ingrediente si se framanta bine.
Se imparte aluatul in 2 parti si se intind doua foi. Se pune prima foaie intr-o tava unsa cu uleisi tapetata cu faina si se da la cuptor cat sa se rumeneasca doarte putin. Se pune umplutura si a doua foaie(inteapa foile cu furculita) si sa prajitura la cuptor. Unge foaia de deasupra cu ou batut cu zahar.
II. UMPLUTURA
1 kg branza dulce de vaci
300 g zahar
150 g gris
200 g stafide
3 oua
2 pliculete zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
Bate ouale
cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de la lamaie, iar apoi adauga stafidele, branza si grisul.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro