Aceasta prajitura este desertul perfect pentru aceasta toamna. Invata sa o prepari!
Ingrediente
4 oua
200 g zahar
200 g faina
1 ceasca ulei
1 praf de sare
2-3 linguri cacao neagra
1 plic praf de copt
1 lingurita
2 pliculete zahar vanilat
2 kg mere
1 lingurita scortisoara
50 margarina Rama Maestro
1 lingura margarina Rama pt uns tava
1 lingura de faina tapetat tava
ciocolata neagra data pe razatoare
Mod de preparare
Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri.
Bati spuma albusurile cu un praf de sare, pui treptat 100 g zahar si continui sa bati pana se intareste bezeaua.
Freci galbenusurile cu 50 g zahar, ulei, praful de copt stins cu otet si adaugi plicul de zahar vanilat.
Amesteci bine si pui albusurie batute spuma apoi faina in ploaie.
Imparti compozitia in doua parti. Una din parti o amesteci cu cacaua si dai cele doua blaturi la copt.
Intre timp cureti merele, le razi si le calesti in margarina, adaugi zaharul ramas, scortisoara si lasi pe foc pana scade toata zeama.
Scoti tava din cuptor si intinzi repede compozitia de mere, acoperi cu cealata foaie, o intepei usor cu o furculita si o mai lasi 30-35 min la cuptor.
Dupa ce sa mai racit o tai romburi, pui ciocolata rasa si zahar pudra.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro