Cea mai buna prajitura cu mere si ciocolata! Uite ce usor se prepara!

Cea mai buna prajitura cu mere si ciocolata! Uite ce usor se prepara!

Aceasta prajitura este desertul perfect pentru aceasta toamna. Invata sa o prepari!

 

Ingrediente
4 oua
200 g zahar
200 g faina
1 ceasca ulei
1 praf de sare
2-3 linguri cacao neagra
1 plic praf de copt
1 lingurita otet
2 pliculete zahar vanilat
2 kg mere
1 lingurita scortisoara
50 margarina Rama Maestro
1 lingura margarina Rama pt uns tava
1 lingura de faina tapetat tava
ciocolata neagra data pe razatoare
Mod de preparare
Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri.
Bati spuma albusurile cu un praf de sare, pui treptat 100 g zahar si continui sa bati pana se intareste bezeaua.
Freci galbenusurile cu 50 g zahar, ulei, praful de copt stins cu otet si adaugi plicul de zahar vanilat.
Amesteci bine si pui albusurie batute spuma apoi faina in ploaie.
Imparti compozitia in doua parti. Una din parti o amesteci cu cacaua si dai cele doua blaturi la copt.
Intre timp cureti merele, le razi si le calesti in margarina, adaugi zaharul ramas, scortisoara si lasi pe foc pana scade toata zeama.
Scoti tava din cuptor si intinzi repede compozitia de mere, acoperi cu cealata foaie, o intepei usor cu o furculita si o mai lasi 30-35 min la cuptor.
Dupa ce sa mai racit o tai romburi, pui ciocolata rasa si zahar pudra.
Sursa

Ingrediente

4 oua
200 g zahar
200 g faina
1 ceasca ulei
1 praf de sare
2-3 linguri cacao neagra
1 plic praf de copt
1 lingurita

otet
2 pliculete zahar vanilat
2 kg mere
1 lingurita scortisoara
50 margarina Rama Maestro
1 lingura margarina Rama pt uns tava
1 lingura de faina tapetat tava
ciocolata neagra data pe razatoare 

Mod de preparare

Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri.

Bati spuma albusurile cu un praf de sare, pui treptat 100 g zahar si continui sa bati pana se intareste bezeaua.

Freci galbenusurile cu 50 g zahar, ulei, praful de copt stins cu otet si adaugi plicul de zahar vanilat.

Amesteci bine si pui albusurie batute spuma apoi faina in ploaie.

Imparti compozitia in doua parti. Una din parti o amesteci cu cacaua si dai cele doua blaturi la copt.

Intre timp cureti merele, le razi si le calesti in margarina, adaugi zaharul ramas, scortisoara si lasi pe foc pana scade toata zeama.

Scoti tava din cuptor si intinzi repede compozitia de mere, acoperi cu cealata foaie, o intepei usor cu o furculita si o mai lasi 30-35 min la cuptor.

Dupa ce sa mai racit o tai romburi, pui ciocolata rasa si zahar pudra.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Care este secretul folosit de mamaia Lenuța pentru dulceața de gutui? "Am cules gutuile din copac, că acum e toamnă, s-au copt!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor