Prăjitura cu piersici sau caise este extrem de aromată și ne duce cu gândul la zilele călduroase de vară. Se prepară imediat și este delicioasă.
Dacă tot este weekend, a venit momentul să pregătiți un desert savuros pentru cei dragi. Noi vă prezentăm o rețetă de vară, ce-i drept, dar prăjiturile cu fructe sunt binevenite oricând. Cu atât mai mult cele cu piersici sau caise, pentru că se știe că aceste fructe au o aromă specială.
Prăjitura cu piersici, un deliciu cu aromă de vară
Citeste si: Cu ce se mănâncă halvaua. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui desert
Citeste si: Cum se face pâinea cu mălai. Ingredientul care nu trebuie să lipsească
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Prăjiturile cu fructe fac parte din categoria deserturilor rapide. Asta nu înseamnă că nu sunt la fel de gustoase ca și ”surorile” lor, bogate în ciocolată sau frișcă.
În plus, nici nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente. Majoritatea le veți găsi, cu siguranță, prin casă. Prăjitura cu piersici sau caise va fi gata în aproximativ o oră. Iată ce vă trebuie, pentru a face această rețetă:
Ingrediente- prăjitura cu piersici sau caise
- 3 ouă
- 200 de gr zahăr tos
- 200 de ml de ulei
- 250 de gr de făină
- 70 de ml de lapte
- esență de vanilie
- un plic de praf de copt
- 500 de grame de piersici sau de caise, în funcție de preferințe
- zahăr pudră pentru ornat
Cum se prepară prăjitura cu piersici sau caise
Citeste si: Banana bread: Un chec pufos cu banane. Pregatește un desert gustos pentru întreaga familie
Într-un bol, puneți cele 3 ouă, întregi, fără a separa albușurile de gălbenușuri. După aceea, adăugați zahărul și mixați foarte bine, până veți obține o compoziție omogenă. Puneți și uleiul și amestecați din nou.
Adăugați și laptele, dar și esența de vanilie și omogenizați. Făina o amestecați înainte cu praful de copt și după aceea o turnați în compoziție, puțin câte puțin.
Aluatul astfel obținut trebuie ținut la frigider, pentru cel puțin o oră. Între timp, spălați piersicile sau caisele și scoateți-le sâmburii. Tăiați fructele pe jumătate și apoi fiecare parte o mai tăiați în două. Puteți folosi si caise sau piersici din compot, dacă nu aveți fructe naturale.
După ce aluatul a stat suficient la frigider, turnați-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Aveți grijă să nivelați foarte bine compoziția, pentru ca prăjitura să aibă un aspect frumos. Deasupra puneți bucățile de caise sau de piersici și băgați tava la cuptorul preîncălzit. Prăjitura va fi gata atunci când va trece testul scobitorii. Înainte de a o tăia, aveți răbdare să se răcească. La final, o puteți presăra cu zahăr pudră.