Aceasta tarta este destul de light si se face repede. Iata de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente pentru o tarta
Aluat
170g faina
85g unt
30g zahar
1 ou
Pentru umplutura
2 oua
100g zahar
3 pere, curatate de coaja si injumtatite
100g migdale macinate
30g unt topt
50g faina
Un sfert de lingurita de praf de copt
Mod de preparare
1. Fa aluatul incorporand untul in faina pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga zaharul si apoi foloseste oul pentru a-l lega. Daca nu este indeajuns de mult lichid, poi adauga putina apa rece sau lapte. Lasa aluatul la rece cel putin o ora.
2. Dupa o ora, ruleaza aluatul intr-o tava rotunda cu fund detasabil. Inteapa aluatul si pune din nou la frigider.
3. Fa aluatul: bate ouale si zaharul cu un mixer pana cand obtii un amestec galben si usor. Adauga migdalele, untul, faina si praful de copt, in aceasta ordine.
4. Asambleaza tarta: pune amestec de migdale in tava, apoi adauga jumatatile de para cu fata in jos. Umple spatiile cu restul de amestec de migdale.
5. Coace tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro