Ardeii umpluți se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ardei umpluți.
Rețetă de Ardei umpluți
Rețeta delicioasă de Ardei umpluți, absolut minunați, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ardei umpluți este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de Ardei umpluți este pentru 4 persoane
Ingrediente – Ardei umpluți
- 1 kg de carne tocată de porc
- 12 ardei graşi verzi sau roșii
- 5 cepe mari
- o cană de orez cu bob rotund
- 3 linguri de pastă de tomate
- 2 ouă
- cimbru
- pătrunjel
- sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că
Citește și: Cel mai bun blat de pizza: 8 secrete pentru o crustă crocantă și gustoasă
Mod de preparare - Ardei umpluți
- In primul rând și-n primul rând, trebuie să curățăm toți cei 12 ardei grași verzi sau roșii, de cotoare, le vom tăia puțin din vârf şi ulterior ii vom spăla sub un jet rece de apă.
- În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga puţin ulei, pentru a se căli cele 5 cepe mari, iar în momentul în care s-au rumenit, vom adăuga cele 3 linguri de pastă de tomate şi câteva linguri de apă. Toate aceste ingrediente se călesc împreună timp de câteva minute. Abia apoi vom adăuga și o cană de orez cu bob rotund, pe care îl vom spăla şi opări, în prealabil. Se mai amestecă conținutul timp de încă 5 minute, perioadă în care vom adăuga și pătrunjelul tocat mărunt.
- După acest pas, vom amesteca, carnea tocată de porc, cu ouăle, cu cimbrul, praful de sare, după gust, dar și piperul negru măcina. Toate aceste ingrediente se vor adăuga într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a se amesteca împreună, cât să se omogenizeze întreaga compoziție, cu care vom umple ardeii grași. Imediat ce s-au umplut ardeii grași, se vor pune într-o oală cu apă, pentru a se introduce la cuptor, timp de o oră. După acest interval de timp, vom scoate oala din cuptor, iar în apa în care s-au fiert ardeii, vom adăuga o jumătate de cană de apă, pe care am amestecat-o în prealabil, cu suc de roșii, pentru ca ulterior să se mai introducă în cuptor, pentru încă 10 minute, astfel încât ardeii noștri delicioși să fie făcuți bine, iar după acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cei mai buni cârnați de casă. Reteta tradițională și savuroasă pentru o delicatesă casnică!