Un desert clasic, extrem de usor de preparat, de care nu te mai saturi!
Ingrediente:
4 albusuri mari, la temperatura camerei
250 g zahar tos
o lingura faina
2 patratele ciocolata topita, pentru ornat
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 120 de grade Celsius.
Albusurile se bat spuma, folosind un mixer.
Cand incep sa se lege, se adauga cate o lingura de zahar si se mareste viteza. Se amesteca pana cand albusul capata o textura lucioasa si incepe sa se tina bine. Spuma trebuie sa fie suficient de tare incat, odata pusa in tava, sa nu se lase.
Se ia o tava intinsa, se tapeteaza cu hartie de copt, iar deasupra se presara putina faina.
Folosind o punga de plastic cu varful taiat se modeleaza bezele, lasand aproximativ 1 cm spatiu intre ele. Cand se coc, bezelele cresc.
Se dau la cuptor 20 de minute, avand grija sa nu se ingalbeneasca, apoi scot si se lasa sa se raceasca bine in tava. Bezelele se desprind cu grija de pe foaie folosind varful unui cutit subtire. Se deseneaza cu ciocolata ochii si gura (folosind o punguta cu varful taiat) si se servesc.
Sursa: feellikecooking.ro
Ingrediente:
4 albusuri mari, la temperatura camerei
250 g zahar tos
o lingura faina
2 patratele ciocolata topita, pentru ornat
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 120 de grade Celsius.
Albusurile se bat spuma, folosind un mixer. Cand incep sa se lege, se adauga cate o lingura de zahar si se mareste viteza.
Se amesteca pana cand albusul capata o textura lucioasa si incepe sa se tina bine. Spuma trebuie sa fie suficient de tare incat, odata pusa in tava, sa nu se lase.
Se ia o tava intinsa, se tapeteaza cu hartie de copt, iar deasupra se presara putina faina. Folosind o punga de plastic cu varful taiat se modeleaza bezele, lasand aproximativ 1 cm spatiu intre ele. Cand se coc, bezelele cresc.
Se dau la cuptor 20 de minute, avand grija sa nu se ingalbeneasca, apoi scot si se lasa sa se raceasca bine in tava. Bezelele se desprind cu grija de pe foaie folosind varful unui cutit subtire. Se deseneaza cu ciocolata ochii si gura (folosind o punguta cu varful taiat) si se servesc.
Sursa:
feellikecooking.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro