Cușcușul se prepară imediat și merge alături de legume, carne sau pește. Noi vă învățăm cea mai simplă rețetă, pentru un cușcuș delicios.
În ultima perioadă, cușcușul a început să fie apreciat și în România. Din ce în ce mai multe gospodine prepară diverse rețete cu acest ingredient, bogat în vitamine, minerale și fibre.
Cușcușul cu legume, o masă sănătoasă și gustoasă
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe cușcușul
Citeste si: DESCOPERĂ: Rețete sandwich pentru drum
Cușcușul se fierbe repede, în apă sau în supă de legume sau de pui. Trebuie doar să puneți lichidul la fiert, adăugați ulei de măsline, unt și sare și apoi puneți cușcușul.
Ca să vă orientați mai bine, trebuie să știți că la o cană de cușcuș, trebuie să folosiți o cană de apă.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Este un aliment care se asortează cu legume, mai ales acum, în perioada postului. Cușcușul poate fi servit însă și alături de pește sau cu diferite fripturi.
Dacă vreți să preparați o mâncare de post, iată ce ingrediente vă trebuie, pentru cel mai delicios cușcuș cu legume:
Ingrediente pentru rețetă de cușcuș
- 250 g cușcuș
- un dovlecel
- doi ardei grași
- 3 morcovi
- o ceapă
- câteva roșii
- o jumătate de cub de concentrat de legume
- 400 ml apă
- 40 g unt
- ulei de măsline
Cum se prepară cușcușul cu legume
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum sau cu ce se mănâncă creveții
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui pâinea. Ce alternative poți găsi cu ușurință
Curățați și spălați bine toate legumele. Într-o oală mai mare, puneți apă și adăugați morcovii, ardeii, dovlecelul, roșiile și ceapa, toate tocate mai mărunt.
Adăugați și concentratul de legume și lăsați să fiarbă, aproximativ 20 de minute. Separat, într-o altă crăticioară, topiți untul, adăugați puțin ulei de măsline, apa fierbinte în care au fiert legumele și puneți cușcușul să fiarbă, pentru 5 minute. Acoperiți oala cu un capac.
Nu uitați să amestecați din când în când, ca să nu se lipească. După ce cușcușul s-a fiert, îl amestecați ușor cu legumele fierte și gata, mâncarea poate fi servită!
Deasupra, puteți presăra pătrunjel verde, tocat mărunt, sau frunze de mentă proaspătă. Cușcușul se poate consuma atât fierbinte, cât și rece. Este la fel de gustos.
Puteți înlocui garniturile de cartofi cu deliciosul cușcuș sau îl puteți consuma în loc de mămăligă.