Cea mai buna reteta de ecler! E simplu de facut! Ce zici, incerci?

Cea mai buna reteta de ecler! E simplu de facut! Ce zici, incerci?
Cea mai buna reteta de ecler! E simplu de facut! Ce zici, incerci?

Aceasta reteta de ecler cu crema de vanilie si glazura de ciocolata este delicioasa.

 

Ingrediente
Pentru aluat:
500 ml apa
250 g margarina la pachet
50 g zahar tos
360 g faina
6 oua
un praf de sare
Pentru crema de vanilie:
4 oua
270 g zahar tos
200 g faina
750 ml lapte
5
pliculete de vanilie
Pentru glazura:
120 g ciocolata cu lapte
70 g de margarina
1 linguri de apa
2 linguri de ulei
2 linguri cacao
Mod de preparare
Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura trebuie sa pregatiti intai aluatul.
Pentru prepararea aluatului, punem apa intr-un castron (sau o cratita, insa NEAPARAT folosim un vas care poate sa fie pus pe flacara), adaugam margarina necesara si lasam pe foc pana se topeste margarina. Dupa ce margarina s-a topit, adaugam zaharul tos, un praf de sare si amestecam pana zaharul se topeste.
Cand zaharul s-a topit, tragem castronul de pe foc si adaugam faina toata odata si o amestecam cat mai repede si bine cu o lingura de lemn, pana se incorporeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa.
Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, apoi adaugam ouale treptat, pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca respectiva (deci nu punem ouale toate deodata,ci le punem rand pe rand).
Tapetam o tava cu hartie de copt si din coca obtinuta se formeaza eclere lunguiete, cu ajutorul posului sau, de cele mai multe ori, eu le iau cu o lingura si formez cate o biluta si pun in tava, din loc in loc, nu chiar una langa alta (puteti folosi un cleste de inghetata,
da o forma rotunda eclerelor si arata mai bine. Unii le numesc Choux a la creme, dar reteta este identica, numai forma difera). Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt 25-30 minute pana devin usor rumenii. Dupa ce s-au copt, scoatem eclerele si le lasam sa se raceasca complet, abia apoi le vom umple cu crema.
Dupa ce eclerele s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot, ci atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit, sau de o
lingura.
Pentru prepararea cremei, spargem ouale, le punem intr-un castron si le batem bine cu telul. Cand ouale sunt bine batute, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare., dupa care adaugam faina si amestecam din nou. Turnam si laptele si amestecam pana se omogenizeaza bine. Dupa ce am incorporat toate ingredientele, punem vasul cu fundul intr-o cratita cu apa si lasam cre,a astfel obtinuta sa fiarba pe baie de aburi pana se ingroasa, circa 15 minute.
Daca aveti ghinionul si nu vi se ingroasa crema, puneti vasul cu crema direct pe flacara, dar amestecati continuu, ca sa evitati afumarea si prinderea pe fundul cratitei, si eventual mai adaugati 1-2 linguri de faina in compozitie,dupa care amestecati cu telul foarte repede pentru a nu se forma cocoloase.
Pentru glazura, luam o craticioara, rupem in ea ciocolata bucatele, adaugam margarina, apa si uleiul, in cantitatile necesare si punem craticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.
Peste compozitia rezultata mai adaugam 2 linguri de cacao si amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase pana se dizolva cacaoa. Nu folosesc glazura din comert din cauza ca e prea subtire. in glazura rezultata inmuiem eclerele pana la jumatate, apoi le punem pe un platou, sau pe o tava si sunt gata de servit.
Sursa

Ingrediente

Pentru aluat:

500 ml apa
250 g margarina la pachet
50 g zahar tos
360 g faina
6 oua
un praf de sare

Pentru crema de vanilie:

4 oua
270 g zahar tos
200 g faina
750 ml lapte
5 pliculete de vanilie

Pentru glazura:

120 g ciocolata cu lapte
70 g de margarina
1 linguri de apa
2 linguri de ulei
2 linguri cacao

Mod de preparare

Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura trebuie sa pregatiti intai aluatul.

Pentru prepararea aluatului, punem apa intr-un castron (sau o cratita, insa NEAPARAT folosim un vas care poate sa fie pus pe flacara), adaugam margarina necesara si lasam pe foc pana se topeste margarina. Dupa ce margarina s-a topit, adaugam zaharul tos, un praf de sare si amestecam pana zaharul se topeste.

Cand zaharul s-a topit, tragem castronul de pe foc si adaugam faina toata odata si o amestecam cat mai repede si bine cu o lingura de lemn, pana se incorporeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa. Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, apoi adaugam ouale treptat, pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca respectiva (deci nu punem ouale toate deodata,ci le punem rand pe rand).

Tapetam o tava cu hartie de copt si din coca obtinuta se formeaza eclere lunguiete, cu ajutorul posului sau, de cele mai multe ori, eu le iau cu o lingura si formez cate o biluta si pun in tava, din loc in loc, nu chiar una langa alta (puteti folosi un cleste de inghetata, da o forma rotunda eclerelor si arata mai bine. Unii le numesc Choux a la creme, dar reteta este identica, numai forma difera). Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt 25-30 minute pana devin usor rumenii. Dupa ce s-au copt, scoatem eclerele si le lasam sa se raceasca complet, abia apoi le vom umple cu crema.

Dupa ce eclerele s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot, ci atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit, sau de o lingura.

Pentru prepararea cremei, spargem ouale, le punem intr-un castron si le batem bine cu telul. Cand ouale sunt bine batute, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare., dupa care adaugam faina si amestecam din nou. Turnam si laptele si amestecam pana se omogenizeaza bine. Dupa ce am incorporat toate ingredientele, punem vasul cu fundul intr-o cratita cu apa si lasam cre,a astfel obtinuta sa fiarba pe baie de aburi pana se ingroasa, circa 15 minute. Daca aveti ghinionul si nu vi se ingroasa crema, puneti vasul cu crema direct pe flacara, dar amestecati continuu, ca sa evitati afumarea si prinderea pe fundul cratitei, si eventual mai adaugati 1-2 linguri de faina in compozitie,dupa care amestecati cu telul foarte repede pentru a nu se forma cocoloase.

Pentru glazura, luam o craticioara, rupem in ea ciocolata bucatele, adaugam margarina, apa si uleiul, in cantitatile necesare si punem craticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena. Peste compozitia rezultata mai adaugam 2 linguri de cacao si amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase pana se dizolva cacaoa. Nu folosesc glazura din comert din cauza ca e prea subtire. in glazura rezultata inmuiem eclerele pana la jumatate, apoi le punem pe un platou, sau pe o tava si sunt gata de servit.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies