Odată cu sfârșitul verii, gospodinele își pregătesc borcanele cu murături pentru iarnă.
Unul dintre cele mai căutate alimente ale sezonului sunt pepenii verzi. Ei se pot consuma atât vara în variantă proaspătă, cât și iarna, sub denumirea de pepeni murați. Aceștia sunt foarte ușor de gătit și constituie unul dintre alimentele de bază de pe raftul din cămară.
Ca în orice bucătărie, secretul unei mâncări gustoase constă în respectarea unei rețete reușite. Astfel, am descoperit care este rețeta prin care poți face cei mai buni pepeni murați.
Secretul celor mai buni pepeni murați
Citeste si: Ce dietă ține Anna Lesko la 43 de ani pentru a avea o siluetă de vis. La ce alimente a renunțat complet
Citeste si: Ingredientul secret care se pune în ardeii umpluți pentru a nu se întări
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Gustul nici prea dulce, nici prea picant al pepenelui murat nu este singurul lucru care le fac pe gospodine să-l pregătească. Pe lângă rețeta simplă și timpul scurt de preparare, pepenele murat constituie unul dintre alimentele care au o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind bogat în nutrienți și vitamine.
Mai mult decât atât, constituie o garnitură delicioasă la o mulțime de feluri de mâncare.
Astfel, pentru a beneficia de gustul pepenilor murați trebuie să ai în vedere ca aceștia în momentul în care vor fi pregătiți pentru iarnă să nu fie moi. Pepenii vor fi puși în saramură, iar aceștia se vor înmuia. De aceea, forma proaspătă a lor trebuie să fie una tare.
Ingredientul secret al pepenilor murați
Pentru o savoare cât mai intensă trebuie să adaugi pe fundul borcanelor de murături un ingredient special: crenguțe de vișin.
Acestea le vor oferi savoarea și gustul excepțional, transformând pepenii murați într-ujn adevărat deliciu culinar.Citeste si: Ingredientul secret care se pune în sarmale. Ce trebuie să pui pe fundul cratiței
Rețeta pepenilor murați
Ingrediente:
- gogonele;
- pepeni de mărime mică;
- castraveți de mărime mică;
- frunze de hrean;
- frunze de țelină;
- crenguțe de vișin.
Mod de preparare:
- Se spală crenguțele de vișin și se așază pe fundul borcanelor destinate murăturilor pentru iarnă.
- Se spală pepenii cei mai mici și se pun în borcane. Pepenii care nu pot fi introduși în borcan în formă întreagă se pot tăia în felii grosuțe. Se urmează același procedeu.
- Se spală gogonelele și castraveții. Se adaugă în borcan, printre pepeni.
- Treptat, pe niveluri, se adaugă în borcane frunze de hrean și frunze de țelină, bine spălate.
- Se pune saramura la fiert. La fiecare 1 litru de apă se adaugă 25 de grame sare mare, nu iodată.
- Se lasă saramura la răcit, după care se toarnă peste legume, în borcane.
- Se leagă borcanele cu celofan sau se adaugă capacul la borcane, în funcție de preferință, și se lasă la murat.