Cea mai buna reteta de post: clatite cu ciuperci! Invata sa le prepari

Cea mai buna reteta de post: clatite cu ciuperci! Invata sa le prepari
Cea mai buna reteta de post: clatite cu ciuperci! Invata sa le prepari

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit o reteta delicioasa de post.

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 30 de lei.
Ingrediente
O ceapa
Sare, piper, ulei de masline
1 kg ciuperci
Dafin, cimbru
O legatura verdeata
Pentru aluat:
2 cani lapte de soia
O cana faina integrala
O cana fulgi de ovaz
O lingura ulei
O
lingurita extract de vanilie
Un praf de sare
Mod de preparare
Aluatul
Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena.
Trebuie sa se obtina o consistenta cremoasa ca o smantana subtire.
Se mai adauga faina sau lapte daca este nevoie, apoi se da la rece timp de 15-20 minute.
Intr-o tigaie incinsa, se coc clatitele pana cand devin aurii pe ambele parti, apoi se servesc cu umplutura de ciuperci.
Umplutura
Se caleste ceapa la foc foarte mic, adaugand sare, piper, dafin si cimbru. Se adauga ciupercile tocate marunt, se caleste  totul, se corecteaza de gust si se amesteca cu verdeata proaspat tocata.

Costul estimativ pentru sase persoane este de 30 de lei.

Ingrediente

O ceapa
Sare, piper, ulei de masline
1 kg ciuperci
Dafin, cimbru
O legatura verdeata

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pentru aluat:

2 cani lapte de soia
O cana faina integrala
O cana fulgi de ovaz
O lingura ulei
O lingurita extract de vanilie
Un praf de sare
Mod

de preparare

Aluatul

Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena.

Trebuie sa se obtina o consistenta cremoasa ca o smantana subtire.Se mai adauga faina sau lapte daca este nevoie, apoi se da la rece timp de 15-20 minute.

Intr-o tigaie incinsa, se coc clatitele pana cand devin aurii pe ambele parti, apoi se servesc cu umplutura de ciuperci.

Umplutura

Se caleste ceapa la foc foarte mic, adaugand sare, piper, dafin si cimbru. Se adauga ciupercile tocate marunt, se caleste  totul, se corecteaza de gust si se amesteca cu verdeata proaspat tocata.

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum a arătat copilăria lui Tavi Clonda și cum îl ajuta faptul că mama lui era cunoscută. “Părinții mei m-au lăsat foarte liber. Eu am fost un mic star de mic.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies