Paste cu sos de spanac, o sursa buna de fier in perioada postului. Ofera celor dragi o masa gustoasa si sanatoasa.
Ingrediente:
500 g paste
300 g spanac
200 g ciuperci
1 ceapa
1 capatana de usturoi
100 g margarina
1 lingura de ulei
zeama de lamaie
otet
sare
Instructiuni:
Capatana de usturoi necuratata se lasa la cuptor 15 minute pana se inmoaie.
Dupa aceea, se scoate miezul din cateii de usturoi. Ceapa curata, se toaca marunt, se caleste pana se inmoaie, apoi se adauga ciupercile, miezul de usturoi si se inabusa inca 5 minute. Se adauga 2 linguri de zeama de lamaie si se mai fierbe 2 minute. Frunzele de spanac se curata, se spala in mai multe ape, se taie si se adauga peste ciuperci impreuna cu margarina. Se potriveste de sare si piper si se inabusa pana cand frunzele de spanac s-au inmuiat.
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, se strecoara si se asaza in farfurii. Deasupra se pune sosul de spanac. In loc de zeama de lamaie se poate folosi un pahar de vin alb
Sursa, sursa foto: crestinortodox.ro
Ingrediente:
500 g paste
300 g spanac
200 g ciuperci
1 ceapa
1 capatana de usturoi
100 g margarina
1 lingura de ulei
zeama de lamaie
otet
sare
Instructiuni:
Capatana de usturoi necuratata se lasa
la cuptor 15 minute pana se inmoaie. Dupa aceea, se scoate miezul din cateii de usturoi. Ceapa curata, se toaca marunt, se caleste pana se inmoaie, apoi se adauga ciupercile, miezul de usturoi si se inabusa inca 5 minute. Se adauga 2 linguri de zeama de lamaie si se mai fierbe 2 minute. Frunzele de spanac se curata, se spala in mai multe ape, se taie si se adauga peste ciuperci impreuna cu margarina.
Se potriveste de sare si piper si se inabusa pana cand frunzele de spanac s-au inmuiat. Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, se strecoara si se asaza in farfurii. Deasupra se pune sosul de spanac. In loc de zeama de lamaie se poate folosi un pahar de vin alb
Sursa, sursa foto:
crestinortodox.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro