Aceasta prajitura este foarte gustoasa si se face usor. Iata cum poti sa o prepari.
Foi:
11 linguri zahar,
11 linguri ulei,
11 linguri suc de rosii,
1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie,
faina cat cuprinde.
Crema:
1 pachet margarina Rama,
1 cana zahar pudra,
4 linguri gris,
apa,
vanilie,
zeama de lamaie
Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au iesit 3 foi, mai maricele); se intind foi care se coc pe dosul tavii, nu foarte mult (la cuptorul meu au mers cam 12 minute, daca le lasam mai mult se maroneau prea tare).
Pentru crema se freaca margarina cu zaharul; se adauga treptat fiertura de gris, facuta din cele 4 linguri de gris si apa, se amesteca; se aromatizeaza cu vanilie si zeama de lamaie.
Se ung foile cu crema (cum mi-au iesit doar trei foi le-am uns doar cu crema de gris, am renuntat la gem); se poate glazura, daca se doreste.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro