Cea mai buna reteta de sarmale traditionle de porc si vita in foi de varza acra!

Cea mai buna reteta de sarmale traditionle de porc si vita in foi de varza acra!
Cea mai buna reteta de sarmale traditionle de porc si vita in foi de varza acra!

Invata sa pregatesti cele mai gustoase sarmale pentru masa de Craciun! Uite de ce ingrediente ai nevoie.

 

Ingrediente
- 400 gr de carne de porc tocata
- 300 gr de carne de vita tocata
- 2 cepe
- 2 pumni de orez
- 3 linguri de bulion de rosii
- 1 legatura de marar
- 1,5 kg de varza acra
- piper macinat
- 6-7 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- cimbru uscat
-200 gr de slanina afumata (sau orice fel de afumatura)
Mod de preparare sarmale cu carne in foi de varza acra:
Se curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa.
Se adauga orezul tinut in prealabil cateva minute in apa rece si 1 lingura de bulion. (Orez se pune cam 2/3 de cescuta). Se lasa la foc mic 2 minute, amestecand mereu. Se adauga o lingura de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute. Intr-un lighean sau castron mai mare se pune carnea, impreuna cu ceapa si orezul cu bulion calite mai devreme, 1/4 de lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de cimbru uscat, mararul tocat marunt.
Se amesteca bine. Daca varza este sarata, nu puneti sare, iar daca este prea sarata, lasati-o in apa calda cel putin o ora inainte de a fi folosita.
Dupa ce ati pregatit carnea, desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase, puneti foaia de varza in palma, luati carne cu o lingura si rulati foaia de varza in jurul carnii, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea.
Sarmalutele astfel pregatite se pun intr-o cratita destul de incapatoare, una langa alta, in forma circulara. Pe fundul cratitei puneti in prealabil o lingura de ulei, 2-3 frunze intregi de varza si un strat de 1 cm de varza tocata marunt. Dupa ce terminati de facut un strat de sarmale, puneti deasupra lor o lingura de bulion diluat intr-o cescuta de apa si cateva bucati de afumatura. Printre sarmale rupeti si 2 foi de dafin uscat.
Continuati apoi cu inca un strat de sarmale, apoi afumatura si din nou sarmale, pana cand le terminati. Deasupra ultimului strat de sarmale puneti un strat de 1 cm de varza tocata marunt si imprastiati inca o lingura de bulion. Completati cu apa pana cand aceasta depaseste cu cativa cm sarmalele. Se acopera cratita si se pune la fiert la foc mijlociu cam 40 de minute.
Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult apa si se completeaza cand este nevoie.
Dupa aceea se da focul mic si se mai lasa pana cand sunt gata, cel putin inca o ora. Practic trebuie sa scoateti o sarmaluta pe o farfurie si sa o gustati, varza trebuie sa fie bine fiarta.
Daca doriti, puteti sa le fierbeti la cuptor, dar va dura ceva mai mult, minim 2-3 ore. Vor fi insa mai gustoase.
Sursa: Csid.ro

Ingrediente

- 400 gr de carne de porc tocata
- 300 gr de carne de vita tocata
- 2 cepe
- 2 pumni de orez
- 3 linguri de bulion de rosii
- 1 legatura de marar
- 1,5 kg de varza acra
- piper macinat
- 6-7 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- cimbru uscat
-200 gr de slanina afumata (sau orice fel de afumatura)

Mod de preparare sarmale cu carne in foi de varza acra:

Se curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa. Se adauga orezul tinut in prealabil cateva minute in apa rece si 1 lingura de bulion. (Orez se pune cam 2/3 de cescuta). Se lasa la foc mic 2 minute, amestecand mereu. Se adauga o lingura de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute. Intr-un lighean sau castron mai mare se pune carnea, impreuna cu ceapa si orezul cu bulion calite mai devreme, 1/4 de lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de cimbru uscat, mararul tocat marunt. Se amesteca bine. Daca varza este sarata, nu puneti sare, iar daca este prea sarata, lasati-o in apa calda cel putin o ora inainte de a fi folosita.

Dupa ce ati pregatit carnea, desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase, puneti foaia de varza in palma, luati carne cu o lingura si rulati foaia de varza in jurul carnii, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea. Sarmalutele astfel pregatite se pun intr-o cratita destul de incapatoare, una langa alta, in forma circulara. Pe fundul cratitei puneti in prealabil o lingura de ulei, 2-3 frunze intregi de varza si un strat de 1 cm de varza tocata marunt. Dupa ce terminati de facut un strat de sarmale, puneti deasupra lor o lingura de bulion diluat intr-o cescuta de apa si cateva bucati de afumatura. Printre sarmale rupeti si 2 foi de dafin uscat. Continuati apoi cu inca un strat de sarmale, apoi afumatura si din nou sarmale, pana cand le terminati. Deasupra ultimului strat de sarmale puneti un strat de 1 cm de varza tocata marunt si imprastiati inca o lingura de bulion. Completati cu apa pana cand aceasta depaseste cu cativa cm sarmalele. Se acopera cratita si se pune la fiert la foc mijlociu cam 40 de minute.

Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult apa si se completeaza cand este nevoie. Dupa aceea se da focul mic si se mai lasa pana cand sunt gata, cel putin inca o ora. Practic trebuie sa scoateti o sarmaluta pe o farfurie si sa o gustati, varza trebuie sa fie bine fiarta.

Daca doriti, puteti sa le fierbeti la cuptor, dar va dura ceva mai mult, minim 2-3 ore. Vor fi insa mai gustoase.

Sursa: Csid.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies