Shakshuka este un mic-dejun oriental, care se poate prepara într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Shakshuka, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru o Shakshuka, preparată exact pe gustul vostru.
Shakshuka este un preparat oriental care se servește deseori la micul-dejun și care se poate prepara într-un timp foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli.
Atunci când vine vorba despre ingredientele necesare, cu siguranță pe majoritatea le aveți deja în gospodărie, prin urmare o puteți prepară foarte ușor, chiar la voi acasă. Prin urmare, haideți să trecem la treabă și să pregătim împreună cea mai gustoasă rețetă de Shakshuka!
Citeste si: Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt
Rețetă de Shakshuka
Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive ( Kanal D ), a realizat cea mai simplă rețetă de Shakshuka, absolut delicioasă.
Ingrediente – Shakshuka
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: o ceapă galbenă, un ardei gras roșu, câțiva căței de usturoi, o legătură de pătrunjel, 5 ouă, roșii întregi în conservă (400 g), o linguriță de cumin, o linguriță de pastă de tomată, o linguriță de boia și 2 baghete (pentru servire).
Mod de preparare - Shakshuka
„Ne apucăm de făcut Shakshuka, acest mic-dejun faimos în toată lumea. Avem aici legumele și începem cu ceapa, pe care o feliem mărunt. Între timp punem și tigaia la încins cu puțin ulei de măsline. Putem ad ă uga ceapa. Avem nevoie și de doi căței de usturoi pe care o să-i pisăm mărunt. Adăugăm și usturoiul. Amestecăm puțin și lăsăm să se înmoaie ceapa. Între timp ne ocupăm de ardeiul gras pe care îl vom tăia julien și îl adăugăm peste ceapă și usturoi.”
Până în acest moment rețeta de Shakshuka este chiar foarte ușor de realizat, ținând cont de faptul că trebuie să ne ocupăm prima dată, de prepararea legumelor. Toate acestea, ceapa, usturoiul și ardeiul se pot tăia mărunt sau în funcție de cum vă doriți să le consumați în acest preparat absolut delicios. Dar haideți să trecem și la pasul următor.
Citeste si: Rețetă de piept de rață cu piure de morcovi
„Practic, la baz ă , Shakshuka are ceapă, ardei și sos de roșii (roșii întregi sau roșii proaspete). Între timp, o să toc și pătrunjel (pentru decor). S-a călit și ardeiul, iar acum vom ad ă uga o linguriță de pastă de tomată, nu mai mult. Am aici 400 de grame de roșii întregi în conservă. Puteți folosi și cuburi sau roșii proaspete, dar să aibă și sos. O să adăugăm sare și piper, după gust, o linguriță de boia dulce sau iute (după preferințe), o linguriță de cumin uscat, fiind un preparat oriental și amestecăm tot. Lăsăm la foc mic, până când sosul scade.”
Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, această rețetă delicioasă de Shakshuka, are la bază ceapă, ardei și sos de roșii, trebuie să fim atenți la tipul tomatelor pe care alegem să le folosim. Cu toate acestea, indiferent că alegeți roșii întregi sau cuburi (la conservă) sau chiar roșii proaspete, trebuie doar să țineți cont de faptul că acestea trebuie să aibă și un sos sau (în cazul roșiilor proaspete) un suc propriu.
„ Shakshuka este aproape gata, prin urmare este gata să îi adăugăm și ingredientul final. Dăm focul mic și începem să adăugăm câte un ou, pe rând. Cu sau fără spațiu, în funcție de câte adăugați, eu am o cantitate mare. Acum ouăle au nevoie să se gătească și ele și adăugăm un capac.”
Citeste si: Rețetă gustoasă de supă cremă de linte roșie
Ingredientul final este și el unul foarte important în prepararea rețetei de Shakshuka. În funcție de câte ouă doriți să adăugați, căci despre acest ingredient este vorba, dar și în funcție de recipientul pe care îl folosiți pentru a găti acest preparat deosebit de gustos, ouăle se pot pune cu sau fără spațiu, exact așa cum a precizat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu.
„ Acum ne vom ocupa de pâine, de baghet ă. O vom pr ă ji puțin într-o tigaie. Tăiem câteva felii, fără ulei, fără absolut nimic. Verificăm dacă sunt făcute ouăle și ridicăm capacul. Sunt mai mult decât perfecte, din punctul meu de vedere. Închidem focul și adăugăm verdeața din belșug și încă puțină sare. Puteți ad ă uga și puțin iaurt, crem ă de brânză sau smântân ă, în mijloc, după preferințe. Avem și bagheta prăjită, pe care o vom așeza pe margine, pentru a ne ajuta să mâncăm ouăle. Rețeta este gata!”
Shakshuka este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citeste si: 5 idei despre cum să faci bani ca adolescent pe timpul verii