Astazi va propunem o reteta de supa crema de conopida, caracterizata prin simplitate, dar totodata plin savoare datorita condimentelor care o pun in valoare.
Ingrediente: 1 conopida, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 lingurita de sofran, 500-600 ml de apa, 100 ml lapte, sare dupa gust, piper negru, cateva frunze de busuioc, zeama de lamaie.
Garnitura: 1/2 conopida, cateva boabe de coriandru, 1/2 lingurita oregano, sare dupa gust, 2 linguri de ulei de masline.
Mod de preparare:
Intr-o oala mica punem apa la fiert impreuna cu morcovul si ceapa, taiate in bucati mari.
Cand legumele sunt fierte, le scurgem de supa, pe care o lasam intr-o alta oala, mixam legumele cu ajutorul unui blender, dupa care subtiem cu supa si laptele. Asezonam totul cu sare si sofran, iar abia cand ajunge in farfurie cu putin piper negru, frunze de busuioc si zeama de lamaie.
Pentru garnitura, taiem buchetelele de conopida in felii mai subtiri, dupa ce aceasta a fost tinuta in apa fiarta cu sare timp de aproximativ 4 minute.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline şi aruncam bucatile de conopida la sotat impreuna cu oregano, boabele de coriandru şi putina sare. Aceasta garnitura poate fi servita in loc de crutoane.
Sursa: OanaCuzino.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro