Tarta cu fructe reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tartă cu fructe. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tartă cu fructe, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de tart ă cu fructe
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tartă cu fructe, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – 55 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – tart ă cu fructe
Ingrediente pentru tartă
- 230 g unt
- 160 g zahăr pudră
- sare
- o esență de vanilie
- 6 gălbenușuri de ou
- 450 g făină
Ingrediente pentru cremă
- o boabă de vanilie
- 480 ml lapte
- 20 g unt
- 6 gălbenușuri de ou
- 150 g zahăr granulat
- sare
- 30 g amidon de porumb
Ingrediente pentru glazură
- gem de caise
- o lingură de apă
- o lingură de coniac
Ingrediente pentru decor
- afine
- merișoare
- smochine
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 tarte cu fructe. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi. Trebuie servită cu crutoane sau cu o felie de bruscheta!
Mod de preparare - tart ă cu fructe
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a pregăti crema noastră de patiserie. Vom avea nevoie de o boabă de vanilie, pe care o vom tăia pe lungime, iar apoi o vom răzui de semințe.
Pasul 2. În două boluri diferite, vom separa gălbenușul și albușul de la 6 ouă. În bolul cu gălbenușuri de adaugă 150 de grame de zahăr granulat și un praf de
Pasul 3. Între timp, vom lua o jumătate de cană din amestecul nostru de lapte, unt și vanilie și o vom turna în bol.
De asemenea, îl vom turna treptat, timp în care vom continua să amestecăm. După prima încercare, vom turna, treptat, și restul cantității de lapte, continuând să amestecăm.Pasul 4. Tot amestecul se transferă într-o oală de dimensiuni potrivite, pe care am așezat o strecurătoare. Oala se pune pe aragaz, la foc mediu, iar conținutul se amestecă în continuare, tot cu țelul, până când se va îngroșa. În acel moment, îl vom lua de pe foc și îl vom transfera într-un bol de sticlă, pe care îl vom acoperi cu folie alimentară, însă așezată astfel încât să atingă crema. Bolul se pune la frigider pentru aproximativ 1-2 ore sau peste noapte.
Pasul 5. A venit momentul să ne ocupăm și de prepararea tartelor noastre propriu-zise. Așadar, în robotul de bucătărie, 230 de grame de unt, în bucățele mai mici, 160 de grame de zahăr pudră, un praf de sare și o esență de vanilie. Robotul se pornește și se mixează, până când se va omogeniza corespunzător. Apoi, vom adăuga și alte 6 gălbenușuri de ou și vom continua să amestecăm, pentru ca mai apoi să turnăm și încă 450 de grame de făină. Vom mai amesteca pentru încă aproximativ un minut.
Pasul 6. Compoziția obținută se pune pe o hârtie de copt, peste care am presărat înainte, puțină făină. Vom forma un pătrat, deasupra vom pune o altă hârtie de copt și vom începe să întindem compoziția cu ajutorul unui sucitor. Aluatul se pune la frigider pentru aproximativ 30-60 de minute.
Citește și: Rețetă de foitaj de casă. Este făcut din cinci ingrediente simple!
Pasul 7. Acum că aluatul nostru s-a răcit, îl vom scoate din frigider, vom îndepărta o hârtie de copt și vom presăra făină, iar apoi vom întoarce aluatul pe cealaltă parte, vom îndepărta hârtia de copt și vom folosi o formă specială pentru tartă, pentru a realiza tartele noastre. Așadar, vom lua forma și vom apăsa în jos. Aluatul va rămâne în forma noastră, iar pentru a-i forma și o margine, vom tăia o linie din aluat, și o vom poziționa pe peretele formei noastre de tartă. De menționat este faptul că, excesul de aluat de la margine, trebuie tăiat, iar apoi presăm marginile, astfel încât să fie mai lipite de margine, dar și de baza tartei noastre. Același lucru se va face și în cazul celorlalte forme de tartă pe care le vom obține. Toate se pun la congelator, pentru ca mai apoi să trecem la coacerea lor.
Pasul 8. Vom avea nevoie apoi, de un covoraș de silicon, pe care îl vom așeza în tavă și peste care vom pune formele noastre de tartă și le vom introduce în cuptor, la o temperatură de 160 de grade Celsius, pentru aproximativ 12-15 minute.
Pasul 9. Tartele noastre sunt gata, așadar le vom lăsa puțin să se răcească, iar apoi vom scoate formele. Între timp, vom prepara și glazura noastră. Într-un bol, vom adaugă o jumătate de cană de gem de caise, o lingură de apă, o lingură de coniac, conținut ce se va introduce la cuptorul cu microunde, însă nu înainte de a-l amesteca și de a-l strecura bine, bine.
Pasul 10. A venit timpul să scoatem și crema de la frigider, îi îndepărtăm folia alimentară și o vom mai amesteca puțin cu telul, pentru ca mai apoi să se pună într-un poș sau într-o pungă și se vor orna formele de tarte. Acestea se ornează cu ce fructe doriți, însă astăzi le vom orna cu câteva afine, merișoare și smochine, peste care vom pune puțină glazură și sunt gata!
Tarta cu fructe este gata și se poate servi. Poftă bună!