Daca ti-e pofta de ceva bun in acest weekend, iti recomandam sa prepari acest tort.
Ingrediente
130 g biscuiti de cacao, 50 ml cafea, 2 banane, 3 oua, 150 g zahar, 300 ml lapte, 350 ml frisca, o lingura amidon, frisca pentru ornat.
Mod de preparare
Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele se incalzeste, se adauga crema, se amesteca, se pune la foc mic pentru aproximativ 5 minute, amestecand continuu pana se ingroasa.
O banana se paseaza bine si se adauga in compozitie. Frisca (350 ml) se bate si se adauga in compozitie, se omogenizeaza si se da la congelator 1 ora. Se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata, se da din nou la congelator si dupa inca o ora se procedeaza la fel.
Se ia o caserola mai adanca si se imbraca in folie alimentara, se adauga inghetata, se taie banana felii si se pune in inghetata, se acopera cu folie si se da la congelator 3 ore.
Biscuitii se sfarama si se amesteca bine cu cafea. Dupa 3 ore se adauga compozitia de biscuiti si, cu o lingura, se preseaza putin. Se da din nou la congelator pana a doua zi. Tortul se rastoarna pe un platou, in asa fel incat biscuitii sa fie la baza. Se decoreaza cu frisca, dupa preferinte.
Sursa
Ingrediente
130 g biscuiti de cacao, 50 ml cafea, 2 banane, 3 oua, 150 g zahar, 300 ml lapte, 350 ml frisca, o lingura amidon, frisca pentru ornat.
Mod de preparare
Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele se incalzeste, se adauga crema, se amesteca, se pune la foc mic pentru aproximativ 5 minute, amestecand continuu pana se ingroasa. O banana se paseaza bine si se adauga in compozitie. Frisca (350 ml) se bate si se adauga in compozitie, se omogenizeaza si se da la congelator 1 ora.
Se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata, se da din nou la congelator si dupa inca o ora se procedeaza la fel.
Se ia o caserola mai adanca si se imbraca in folie alimentara, se adauga inghetata, se taie banana felii si se pune in inghetata, se acopera cu folie si se da la congelator 3 ore. Biscuitii se sfarama si se amesteca bine cu cafea.
Dupa 3 ore se adauga compozitia de biscuiti si, cu o lingura, se preseaza putin. Se da din nou la congelator pana a doua zi. Tortul se rastoarna pe un platou, in asa fel incat biscuitii sa fie la baza. Se decoreaza cu frisca, dupa preferinte.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro