Challah reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Challah. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Challah, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Challah
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Challah, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 4 ore și 40 minute
Timp de preparare – 50 minute
Timp total – 5 ore și 30 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Challah
- 7 g drojdie uscată
- 100 ml apă călduță
- 520 g făină
- 10 g sare de mare
- 80 g miere
- 7 ouă
- 60 ml ulei
- semințe de susan
Citește și: Rețetă delicioasă de friptură cu sos de piper. Un preparat franțuzesc perfect pentru o masă rapidă!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare - Challah
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a amesteca un pliculeț de 7 grame de drojdie uscată, împreună cu 100 de mililitri de apă călduță. Se amestecă până când se va dizolva drojdia,
și se mai lasă să stea pentru aproximativ 5-10 minute.Pasul 2. Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adaugă 520 de grame de făină, cu 10 grame de sare de mare. Conținutul se amestecă, iar apoi se transferă în robotul de bucătărie. Pornim mixerul, iar treptat, adăugăm amestecul de apă cu drojdie, dar și 80 de grame de miere. Vom lăsa mixerul să amestece, iar între timp, vom adăuga și 2 ouă întregi, 4 gălbenușuri de ou, 60
de mililitri de ulei, iar apoi mărim viteza spre mediu, pentru a se forma aluatul nostru. Când acesta începe să stea doar pe mixer, se mai lasă pornit pentru încă aproximativ 5 minute.Pasul 3. Acum că aluatul nostru este gata, tapetăm o suprafață plată cu făină și transferăm aluatul pe aceasta. Începem să-l frământăm ușor, pentru a deveni mai neted, iar apoi vom forma o minge de dimensiuni potrivite.
Citește și: Rețetă de Cheesecake cu lămâie. Un desert echilibrat, perfect pentru orice iubitor de dulciuri!
Pasul 4. Într-un bol de dimensiuni mai mari, turnăm o picătură de ulei și așezăm cu grijă aluatul. Bolul se acoperă cu o folie alimentară și se lasă să stea la temperatura camerei, timp de aproximativ o oră.
Pasul 5. După acest interval de timp, îndepărtăm folia alimentară de pe bol și începem să îndoim aluatul spre interior, ca o împletitură, apoi îl rotim și acoperim iar bolul cu folia alimentară. Se lasă la temperatura camerei pentru încă o oră.
Pasul 6. Acum că a trecut și această oră, vom tapeta suprafața plată cu făină și vom așeza cu grijă aluatul din bol.
Cu ajutorul unui cuțit special de aluat, îl vom tăia în 3 părți, cât se poate de egale. Fiecare bucată în parte se va lua separat și se va forma un oval uniform, având partea de jos, suprapusă deasupra, cât să iasă ca o mică baghetă. Se va repeta acest proces pentru toate cele 3 bucăți iar apoi se vor acoperi cu un prosop umed, timp de aproximativ 15 minute.Pasul 7. După acest timp, vom presăra iar pe suprafața plată puțină făină și vom așeza bucățile de aluat. Din mijloc spre exterior, vom începe să le rulăm ușor, pentru a le alungi. Apoi le vom lăsa iar să se odihnească, la temperatura camerei, acoperite cu o cârpă umedă, timp de aproximativ 10 minute.
Citește și: Rețetă de lava cake. Un desert gata de servit în 30 de minute!
Pasul 8. Imediat după cele 10 minute, vom mai alungi puțin bucățile noastre de aluat, însă de această dată, la capete, le vom subția cu grijă. Capetele se pun unele lângă altele însă puțin într-o parte, pentru a începe realizarea împletiturii. Acestea se unesc toate și se începe împletitura propriu-zisă, exact ca cea care se face în cazul coafurii de tip spic. La final se unesc din nou capetele și se așază sub pâine.
Pasul 9. Într-o tavă de cuptor se pune puțin ulei, iar deasupra hârtie de copt, pentru a nu aluneca. Așezăm cu grijă pâinea în tavă și se unge cu un amestec format din apă și un ou. Tava se pune în cuptor, însă doar cu lumina aprinsă, pentru a crea puțină căldură și să crească, timp de 2 ore. Atenție însă! La fiecare 40 de minute, se scoate din cuptor și se mai unge încă o dată cu acest amestec de apă cu ou.
Pasul 10. După acest interval de timp, cuptorul se preîncălzește la o temperatură de 190 de grade Celsius. Peste pâine se presară câteva semințe de susan și se pune în cuptor, timp de 45-50 de minute. În acest moment, temperatura cuptorului se reduce la 160 de grade Celsius. Atunci când începe să se rumenească, se va pune deasupra o hârtie de aluminiu. Imediat după cele 45-50 de minute, pâine noastră este gata!
Challah este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pastramă cu mămăligă. Unul dintre ingrediente o să facă diferența!