Lintea este o minune pentru sanatate, dar si pentru silueta.
Ingrediente
o cana de linte, un sfert de varza rosie, 200 g de struguri, o ceapa rosie, o legatura de tarhon, 150 g de branza cu mucegai, un bouquet garni (cimbru, patrunjel, dafin)
Sos de miere: 6 linguri
Pune lintea intr-o craticioara si acoper-o cu doua cani de apa. Aduaga bouquetul garni, sare si lasa sa fiarba la foc mediu.
Toaca varza si ceapa. Spala strugurele sterge de apa boabele si taie-le in doua, spala, ususca si toaca tarhonul, taie bucatele branza cu mucegai.
Amesteca cu telul ingredientele pentru sos, pana se omogenizeaza bine.
Ia de pe foc lintea cand este fiarta, dar inca tare, nu o lasa sa se inmoaie complet. Scurge-o, amesteca-o cu ceapa si varza rosie si toarna sosul deaspura, apoi lasa la macerat 30 de minute la temperatura camerei.
Inainte de a servi salata de linte cu sos de miere adauga tarhonul, strugurii si bucatelele de branza.
Sursa: Curademiere.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro