Află secretul celei mai bune rețete pentru zacusca de vinete.
Cum vara este pe sfârșite, gospodinele își pregătesc deja cămara pentru anotimpul rece. De pe rafturi nu trebuie să lipsească nici cunoscuta zacuscă de vinete. Deși acest aliment se găsește și pe rafturile magazinelor, gospodinele adevărate aleg să o pregătească în propria bucătărie.
Pentru a beneficia de gustul autentic din cămara bunicii, marii bucătari ne-au dezvăluit secretul celei mai bune rețete de zacuscă.
Rețetă zacuscă de vinete
Citeste si: Vinete la borcan. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe
Pentru a avea parte de cea mai bună zacuscă trebuie să vă asigurați mai întâi că alegeți cele mai bune legume.
Iată care sunt ingredientele necesare pentru cea mai gustoasă zacuscă de vinete:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 3 kg vinete coapte
- 2 kg de ardei și gogoșari
- 2 kg de ceapă
- 3 l de bulion
- 500 ml de ulei de floarea soarelui
- sare
Mod de preparare:
Primul pas în realizarea rețetei este coacerea vinetelor. Le puteți coace atât în cuptor, dar și afară, pe o tablă. După ce le-ați copt, curățați-le cu atenție și puneți-le să se scurgă. Trebuie să procedați la fel și cu ardeii și gogoșarii. Pentru a se coace mai bine puteți să presărați un praf de sare pe ei înainte de a-i pune la copt. Fiți foarte atenți să curățați bine pielea și semințele.
Folosiți un recipient cu apă pentru a vă asigura că legumele sunt bine curățate.După ce ați copt și curățat vinetele, ardeii și gogoșarii, tocați mărunt ceapa. Puneți uleiul într-un ceaun mare și lăsați-l câteva minute la încins, după care adăugați ceapa. Mestecați cu o lingură de lemn și lăsați-o să se călească bine. Adăugați apoi bulionul sau sucul de roșii și lăsați să fiarbă.
Între timp, tocați vinetele și ardeii. Puteți folosi atât un robot de bucătărie, cât și o lingură de lemn pentru a le toca. Într-un alt ceaun se toarnă puțin ulei și se adaugă vinetele și ardeii. Lăsați-le și pe acestea să se călească, amestecând astfel încât să nu se lipească de pereții tuciului. După ce s-au călit, turnați compoziția din ceanulul cu ceapă și bulion. Amestecaţi, adăugaţi sare după gust, apoi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de două-trei ore, amestecând frecvent.
Cum poți păstra zacusca cât mai mult timp
Citeste si: Cât timp fierb ciupercile. Ce soiuri se fierb cel mai repede
Pentru ca zacusca să fie gustoasă și să se păstreze cât mai mult timp trebuie să vă asigurați că este foarte bine fiartă.
Lăsați-o să fiarbă până momentul în care observaţi că zacusca voastră devine lucioasă şi că uleiul iese la suprafaţă. Cu cât zacusca are textura de pastă, cu atât va fi mai bună și se va conserva mai bine.
După ce zacusca s-a fiert o puteți pune fierbinte în borcane. Pentru o mai bună păstrare în timp, puteți adăuga deasupra borcanelor o lingură de ulei și o aspirină.