Aceasta inghetata este combinatia perfecta de ingrediente, la limita dintre cheesecake, iaurt inghetat si crema delicioasa de fructe.
Timp de pregatire: 5 ore
Timp de inghetare: 4 ore
Grad de dificultate: Usor
Portii: 8
Calorii per portie: 247
Ingrediente
100g de biscuiti cu ghimbir si nuci
405g lapte condensat
250g fructe de padure rosii (capsuni, zmeura si merisoare)
500g iaurt grecesc cu 0% grasime
250g fructe de padure purpurii (afine, mure)
8 bete pentru inghetata
Mod de preparare
1. Pune biscuitii intr-un blender si amesteca pana cand se sfarama toti. Adauga doua linguri de lapte condensat si amesteca pana cand biscuitii incep sa se lipeasca. Imparte amestecul in cele 8 pahare de hartie, apasand cu o lingura. Ai grija sa pui tot amestecul de biscuiti pentru a nu fi nevoita sa speli blenderul pentru urmatorul pas.
2. Taie grosier toate fructele de padure mari. Pune jumatate din fructele rosii, jumatate din laptele condensat ramas si jumatate din iaurt in procesor si amesteca pana cand devine totul o pasta. Scoate lama procesorului si pune restul fructelor rosii taiate grosier. Imparte amestecul in patru pahare de hartie. Repeta procesul cu fructele de padure purpurii si ingredientele ramase.
3.
Pune un bat de inghetata in fiecare pagar, impingand pana cand ajungi la stratul de biscuiti. Ingheata cel putin 4 ore inainte de a servi. Pentru a scoate inghetata, impinge usor capatul paharului.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 5 ore
Timp de inghetare: 4 ore
Grad de dificultate: Usor
Portii: 8
Calorii per portie: 247
Ingrediente
100g de biscuiti cu ghimbir si nuci
405g lapte condensat
250g
fructe de padure rosii (capsuni, zmeura si merisoare)
500g iaurt grecesc cu 0% grasime
250g fructe de padure purpurii (afine, mure)
8 pahare din hartie
8 bete pentru inghetata
Mod de preparare 1. Pune biscuitii intr-un blender si amesteca pana cand se sfarama toti. Adauga doua linguri de lapte condensat si amesteca pana cand biscuitii incep sa se lipeasca. Imparte amestecul in cele 8 pahare de hartie, apasand cu o lingura.
Ai grija sa pui tot amestecul de biscuiti pentru a nu fi nevoita sa speli blenderul pentru urmatorul pas.
2. Taie grosier toate fructele de padure mari. Pune jumatate din fructele rosii, jumatate din laptele condensat ramas si jumatate din iaurt in procesor si amesteca pana cand devine totul o pasta. Scoate lama procesorului si pune restul fructelor rosii taiate grosier. Imparte amestecul in patru pahare de hartie.
Repeta procesul cu fructele de padure purpurii si ingredientele ramase.
3. Pune un bat de inghetata in fiecare pagar, impingand pana cand ajungi la stratul de biscuiti. Ingheata cel putin 4 ore inainte de a servi. Pentru a scoate inghetata, impinge usor capatul paharului.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro