Aceasta reteta este excelenta daca iti plac fructele de padure. Iata cum se prepara!
INGREDIENTE
Blatul:
5 oua
10 linguri zahar
150 gr unt topit
doua esente vanilie
o cana plina de faina( mare)
coaja rasa de portocale
Crema de vanilie:
4 oua
150 gr zahar( sau 200 gr daca vrem mai dulce)
500 ml lapte
2 linguri amidon
2 linguri faina
vanilie 3 esente( 1 esenta si 2 pliculete)
Fructe de padure
capsuni o canita jeleu si sirop de fructe de padure
Blat:
Punem la mixer ingredientele in ordinea urmatoare: ouale, zaharul, faina, aromele, adaugam untul topit si mixam in continuare. Ungem o forma de tarta cu unt, tapetam cu faina si turnam compozitia.
Crema: punem laptele pe foc, turnam esentele de vanilie. punem la mixer ouale cu zaharul si amidonul, faina si apoi turnam peste laptele fierbinte in fir subtire. Amestecam permanent pana se ingroasa si dupa aceea inca zece minute. O dam la rece.
Punem crema peste blat, adaugam fructele, ornam cum ne place, facem jeleul( asa cum scrie pe pliculet) cu suc de fructe si-l turnam cald deasupra destul de repede, sa nu se intareasca, scrie retete-gustoase.ro.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro