Va recomandam o reteta delicioasa, de post, de zacusca cu ciuperci. Se serveste rece, cu muraturi. Pentru o zacusca gustoasa, vinetele si ardeiul trebuie sa fie coapte.
Ingrediente:
15 vinete mari
30 bucati de gogosari
1 kg ceapa
1 litru ulei
1 kg ciuperci proaspete
3 kg rosii
piper, sare- dupa gust
Mod de preparare:
Reteta de zacusca cu ciuperci este realizata din vinete si ardei copt.
Reteta zacusca cu ciuperci. Se coc vinetele, ardeiul se curata, se taie ca pentru salata.
Intr-un vas mare se caleste in tot uleiul ceapa si, cand aceasta a devenit aurie, se adauga ciuperciile, vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce uleiul se ridica deasupra.
La sfarsit se adauga sare si piper dupa gust.
Reteta zacusca cu ciuperci.Se pune zacusca in borcane fierbinti, se capseaza si se sterilizeaza in Bain Marie timp de 30 minute. Se pastreaza in camara, la rece.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro