Cea mai eficienta metoda de slabit, potrivit nutritionistului!

Cea mai eficienta metoda de slabit, potrivit nutritionistului!
Cea mai eficienta metoda de slabit, potrivit nutritionistului!

Nutritionistul Lygia Alexandrescu sfatuieste cu privire la cea mai eficienta metoda de slabit.

Ea este de parere ca dietele populare, care se adreseaza intregii populatie nu sunt o solutie. Cel mai bun este un program alimentar+ exercitii specializat pentru o persoana, deoarece metabolismul fiecaruia este diferit.

“Invatarea principiilor alimentare, a modului corect de combinare a acestora si constientizarea actului alimentar, cu toate implicatiile sale, sunt doar cateva dintre beneficiile obtinute in urma adoptarii unui astfel de program nutritional. In plus, dieta personalizata nu face schimbari majore si abrupte in tranzitia de la vechile obiceiuri alimentare la noul mod de hranire”, a spus Alexandrescu, citeaza Agerpres.

Ecuatia unui corp suplu- Numarul de calorii ingerate= greutatea corporala. Daca pe parcursul unei zi se consuma mai putine calorii decat poate consuma organismul atunci vom slabi.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Principii alimentare- Nutritionistul recomanda ca pe parcursul unei zile sa se consume 3 mese pe zi si 2 gustari pentru a-i oferi organismului energia de care are nevoie ca sa functioneze, dar si ca sa crestem viteza metabolismului.

In momentul n care sari peste mese, organismul o sa consume rezervele de grasime, dar mai intai se va elimina apa din organism tesutul muscular, iar viteza metabolismului va fi la minim pentru a mentine celelalte organe. Ganditi-va la metabolism ca la un foc. Pentru a mentine focul trebuie sa ii dai lemne, lemne hranitoare, vitamine si minerale. Exercitiile fizice intetesc focul, iar corpul slabeste si se tonifica sanatos.

“O dieta echilibrata ar trebui sa acopere urmatoarele cerinte nutritionale: pana la 15% proteine, 30% lipide si 55% glucide (carbohidrati).

Atunci cand pierderea ponderala este impusa, aportul caloric este redus, iar tipul alimentelor si frecventa meselor sunt principala preocupare, se obtin efecte durabile in timp”, a aratat Lygia Alexandrescu.

Cele 3 reguli de aur pentru a creste viteza metabolica:

- Mananca des – 3 mese si 2 gustari(fructe, legume sau seminte)
- Exercitii regulate (banda, aerobic, sala, dans, inot)
- Mentinerea constanta a glicemiei
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies