Cea mai friguroasă lună aprilie din istorie în România

Cea mai friguroasă lună aprilie din istorie în România
Cea mai friguroasă lună aprilie din istorie în România

În cea mai friguroasă lună aprilie din istorie, în România s-au înregistrat -26 de grade Celsius.

​Primăvara ne-a făcut tot felul de surprize de-a lungul timpului. În anul 1940 s-a înregistrat minima absolută pentru luna aprilie. Aceasta a fost de -26 de grade, la stația Vf. Omu.

Ninsoarea în timpul primăverii calendaristice apare des la munte în martie și în aprilie, dar rar în zonele mai joase. Totuși, excepții există. De exemplu cea mai târzie ninsoare s-a produs pe 27 aprilie la București și Constanța, pe 8 mai la Câmpina, pe 1 mai la Sibiu, pe 4 mai la Iași și pe 17 iunie la Predeal.

Pentru Miercurea Ciuc data ultimei ninsori a fost 14 mai. În aceste cazuri însă este vorba de ninsori scurte ce nu au dus la formarea unui strat de zăpadă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Iulia Albu, reacţie neaşteptată la postările Andreei Bălan: ”Ce noroc să te trezești după operație machiată și în lenjerie sexy”

Stratul de zăpadă poate atinge 5-6 metri pe văile munților, însă la stațiile meteo poate depăși 3 metri primvară: de exemplu în martie 2009 la Bâlea Lac erau 3,5 metri, iar la Vârful Omu au fost 2,92 metri în aprilie 1973.

În 1996 și 1997 a nins în aprilie în mai multe orașe, fenomenul fiind numit popular Zăpada Mieilor, nume potrivit atunci fiindcă era perioada Paștelui.

De exemplu, în aprilie 1996 au fost 44 cm la Brașov și tot atunci au fost 33 cm la Câmpina, 16 cm la Sibiu și 21 cm la Bacău.

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

DOLIU URIAŞ în muzică! A murit Cornelia Tăutu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies