Cea mai gustoasa budinca de banane! Sigur nu stiai reteta asta delicioasa!

Cea mai gustoasa budinca de banane! Sigur nu stiai reteta asta delicioasa!

Aceasta budinca de banane este delicioasa si combina ingrediente care o vor transforma intr-un desert regal.

 

Ingrediente
6 galbenusuri de ou
75g crema de patiserie de vanilie
1 lingurita pudra de scortisoara
6 lingurita de amidon
500g lapte
1 lingurita extract de vanilie
300ml smantana pentru frisca
Pentru mereng
3 albusuri de ou
150g zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie
Pentru constructie
1 mana de biscuiti rotunzi
2 banane curatate de coaja si taiate
Mod de preparare
Pune galbenusurile intr-un vas mare. Bate-le cu zaharul pana devin deschise la culoare. Adauga vanilia si amidonul.
Incalzeste laptele si scortisoara intr-un vas Adauga laptele cald peste amestecul de oua, batand continuu, pana cand se combina bine.
Gateste crema pana cand se ingroasa. Pune intr-un vas, acopera cu folie alimentara si lasa la racit timp de cateva ore.
Pentru bezele, bate albusurile spuma cu sucul de lamaie. Adauga treptat zaharul pudra. Continua sa bati pana cand amestecul devine tare si lucios. Preincalzeste cuptorul la 120 de grade, pune hartie de copt pe o tava si formeaza bezele. Coace timp de o ora si lasa la racit.
Bate smantana pana devine frisca. Adauga in crema racita.
Ia un vas pentru budinca si incepe sa formezi straturi: intai biscuiti sfaramati, apoi budinca si feliile de banana. Continua pana termini ingredientele. Dupa ce s-au racit bezelele, adauga-le deasupra.
sursa

Ingrediente

6 galbenusuri de ou
75g crema de patiserie de vanilie
1 lingurita pudra de scortisoara
6 lingurita de amidon
500g lapte
1 lingurita extract de vanilie
300ml smantana pentru frisca



Pentru mereng

3 albusuri de ou
150g zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie 

Pentru constructie

1 mana de biscuiti rotunzi
2 banane curatate de coaja si taiate

Mod de preparare


Pune galbenusurile intr-un vas mare. Bate-le cu zaharul pana devin deschise la culoare. Adauga vanilia si amidonul.

Incalzeste laptele si scortisoara intr-un vas Adauga laptele cald peste amestecul de oua, batand continuu, pana cand se combina bine. Gateste crema pana cand se ingroasa. Pune intr-un vas, acopera cu folie alimentara si lasa la racit timp de cateva ore.

Pentru bezele, bate albusurile spuma cu sucul de lamaie. Adauga treptat zaharul pudra. Continua sa bati pana cand amestecul devine tare si lucios. Preincalzeste cuptorul la 120 de grade, pune hartie de copt pe o tava si formeaza bezele. Coace timp de o ora si lasa la racit.

Bate smantana pana devine frisca. Adauga in crema racita.

Ia un vas pentru budinca si incepe sa formezi straturi: intai biscuiti sfaramati, apoi budinca si feliile de banana. Continua pana termini ingredientele. Dupa ce s-au racit bezelele, adauga-le deasupra.

sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte