Aceasta prajitura rapida se prepara usor. O pot face chiar si incepatoarele.
Ingrediente
3 cani faina amestecata cu 1 plic praf de copt,
2 linguri zahar,
60 g unt taiat bucatele,
o cana lapte,
1 ou batut pentru uns,
gem de capsuni sau caise,
frisca.
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un vas, se adauga untul taiat bucatele si se framanta.
Se face o adancitura la mijloc, se toarna laptele si se amesteca totul repede, pentru a se obtine un aluat usor lipicios. Pe o suprafata infainata, se intinde aluatul usor, cu sucitorul, pentru a obtine o foaie groasa de 2 cm. Se taie din ea cercuri cu diametrul de 6 cm, care se pun unul langa altul, pe tava de prajituri unsa cu ulei. Se ung cu ou si se coc 15-20 de minute.
Se servesc fierbinti, unse cu gem si ornate cu frisca.
Sursa