Invata sa faci ardei umpluti de post. Reteta asta este delicioasa si usor de facut.
Ingrediente: 8 ardei grasi, 30 g ciuperci-hribi uscati, 100 g orez, 250 g suc de rosii, 150mL ulei,
2 cepe, 50 g faina, 5 g sare, 5 g piper, verdeata (morcov, patrunjel).
Mod de preparare: Ardeii se curata si se spala. Daca au fost conservati in sare se tin la desarat cu o zi inainte. Se prajeste ceapa taiata marunt si orezul in 100 mL ulei pana se ingalbenesc putin.
Se pregatesc ciupercile-hribi uscati (se spala si se pun la inmuiat cu o zi inainte in 500 mL apa). Dupa inmuiere se taie marunt, se fierb si se amesteca cu orezul. Se mai adauga 2 cesti de zeama de la fiertul ciupercilor-hribi. Se fierbe 15 minute. Se adauga faina, piperul, sarea si verdeata taiata marunt. Cu acest amestec se umplu ardeii si se aseaza cu gura in sus, intr-o cratita.
Se toarna deasupra uleiul si sosul de rosii. Totul se da la cuptor 30 minute.
sursa
Ingrediente: 8 ardei grasi, 30 g ciuperci-hribi uscati, 100 g orez, 250 g suc de rosii, 150mL ulei,2 cepe, 50 g faina, 5 g sare, 5 g piper, verdeata (morcov, patrunjel).
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
CITESTE AICI TOATE RETETELE DE POST
Mod de preparare: Ardeii se curata
si se spala. Daca au fost conservati in sare se tin la desarat cu o zi inainte. Se prajeste ceapa taiata marunt si orezul in 100 mL ulei pana se ingalbenesc putin. Se pregatesc ciupercile-hribi uscati (se spala si se pun la inmuiat cu o zi inainte in 500 mL apa). Dupa inmuiere se taie marunt, se fierb si se amesteca cu orezul. Se mai adauga 2 cesti de zeama de la fiertul ciupercilor-hribi.
Se fierbe 15 minute. Se adauga faina, piperul, sarea si verdeata taiata marunt. Cu acest amestec se umplu ardeii si se aseaza cu gura in sus, intr-o cratita. Se toarna deasupra uleiul si sosul de rosii. Totul se da la cuptor 30 minute.
sursa