Aceasta reteta de bulion se face usor, cu putine ingrediente. Iata ce ai de facut.
Ingrediente:
5 kg de rosii
2 kg ardei gras galben
cateva pliculete de conservant
Mod de preparare:
1.
2. Taie rosiile in doua sau in patru, iar ardeii in bucatele (bineinteles, indeparteaza semintele).
3. Pune rosiile intr-o oala mai mare, la foc mic spre mediu. Acopera oala cu un capac. Lasa sa fiarba.
4. Dupa ce rosiile incep sa se decojeasca, ia oala de pe foc si las-o la racit.
5. Trece compozitia prin masina de facut bulion.
6. Imparte bulionul obtinut in mai multe borcane, apoi baga in ele bucatele de ardei gras galben si conservant. Unele gospodine pun 1 plic de conservant la 5 l de bulion. Altele completeaza cu putina sare.
7. Pune celofan peste gura borcanelor si infileteaza bine capacele.
Sursa: Culinar.bzi.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro