Cea mai gustoasa reteta de chiftelute de naut, ca la Muntele Athos!

Cea mai gustoasa reteta de chiftelute de naut, ca la Muntele Athos!
Cea mai gustoasa reteta de chiftelute de naut, ca la Muntele Athos!

Reţeta vine chiar din Muntele Athos, de la Manastirea Simonopetra.

 

Ai trebuinta de: 500 g naut boabe, 4 catei de usturoi, o ceapa mare, o legatura de patrunjel verde, o lingurita de seminte de chimen, 150 g faina, doua oua, piper, ulei de masline.
Pune la inmuiat boabele de naut timp de 12 ore, schimbind apa de cel putin trei ori. Fierbe apoi boabele de naut cu apa multa timp de doua ore si jumatate (ori mai mult, daca este ne­voie, pina ce s-au inmuiat).
Pune-le intr-o strecuratoare, lasa-le la scurs, apoi pa­seaza-le prin strecuratoare sau freaca-le in mojar (adunind si aruncind cojile de naut care se separa). Pentru a usura aceasta parte a prepararii, poti folosi naut din conserva, pe care doar il mixezi. Adauga usturoiul zdrobit, ceapa taiata foarte marunt, patrunjelul taiat de asemenea marunt, chimenul (e indicat sa fie macinat in mojar, in prealabil), faina si piperul. Se bat ouale cu telul, apoi se incorporeaza, obtinindu-se un aluat care se da la rece pentru 15-20 de minute.
Se incalzeste uleiul. Se modelea­za din aluat chiftele de ­dimensiunea dorita, care se prajesc pe ambele parti in uleiul incins.
Sursa

Ai trebuinta de: 500 g naut boabe, 4 catei de usturoi, o ceapa mare, o legatura de patrunjel verde, o lingurita de seminte de chimen, 150 g faina, doua oua, piper, ulei de masline.

Pune la inmuiat boabele de naut timp de 12 ore, schimbind apa de cel putin trei ori.

Fierbe apoi boabele de naut cu apa multa timp de doua ore si jumatate (ori mai mult, daca este ne­voie, pina ce s-au inmuiat). Pune-le intr-o strecuratoare, lasa-le la scurs, apoi pa­seaza-le prin strecuratoare sau freaca-le in mojar (adunind si aruncind cojile de naut care se separa). Pentru a usura aceasta parte a prepararii, poti folosi naut din conserva, pe care doar il mixezi. Adauga usturoiul zdrobit, ceapa taiata foarte marunt, patrunjelul taiat de asemenea marunt, chimenul (e indicat sa fie macinat in mojar, in prealabil), faina si piperul.
Se bat ouale cu telul, apoi se incorporeaza, obtinindu-se un aluat care se da la rece pentru 15-20 de minute. Se incalzeste uleiul. Se modelea­za din aluat chiftele de ­dimensiunea dorita, care se prajesc pe ambele parti in uleiul incins.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies