Daca ti-e pofta de ceva bun, uite cum sa prepari coji de cartofi.
Ingrediente
8 cartofi medii
8 felii bacon
8 lingurite ulei
condimente(sare, piper, praf usturoi, boia)
1 lingura unt
Topping 1
- Branzeturi razuite
- cateva fire de ceapa verde
- smantana
Topping 2
-
- o lingura de smantana
Mod de preparare
Cartofii se freaca cu buretele de sarma sau o perie aspra. Se inteapa de jur imprejur cu o furculita. Se amesteca uleiul cu condimente, sa-l aromatizam si ungem fiecare cartof cu cate o lingurita de ulei. Se pun in tava cuptorului(nu folositi hartie de copt dedesubt!) si se coc la 200C circa 1 ora, pana intra furculita usor in ei.
Langa cartofi am pus si usturoiul la copt, in folie de aluminiu.
In timpul cat s-au copt cartofii am taiat baconul felii si l-am prajit fara ulei pana s-a facut crocant. L-am scos pe servetele sa se absoarba excesul de grasime si l-am taiat apoi cuburi mici mici.
Am pus cojile in tava in care i-am copt intai cu taietura in jos 10 minute, apoi i-am intors, i-am uns pe interior cu unt topit si i-am mai lasat 10 minute.
Am scos cartofii de la cuptor, i-am taiat pe lungime si i-am scobit de miez cu o lingurita. Trebuie sa ramana foarte putina pulpa pe coaja, cam 2 mm.
Citeste continuarea AICI.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro