Daca iti plac tartele cu lamaie, aceasta reteta te va cuceri cu siguranta. E gata imediat!
Ingrediente
1 lingurita de esenta de vanilie
100g zahar farin
7 galbenusuri de ou
100g unt
2 linguri coaja de lamaie
500ml lapte
1 lingura suc de lamaie
4 oua
25g faina
75g zahar pudra
1 lingura de coaja de lamaie caramelizata
125g faina
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Adauga 250ml de apa intr-o tigaie cu untul si un praf de sare. Adu in punctul de fierbere. Indeparteaza tigaia de pe foc si adauga faina pana cand amestecul incepe sa se deslipeasca de marginile tigaii. Adauga oul, unul cate unul, pana cand sunt incorporate complet. Pune totul intr-o punga de facut forme.
Pune aluatul in linii pe o tava de copt tapetata cu faina, pastrand multi spatiu intre. Coace timp de 15 minute.
Pentru crema, bate galbenusurile de ou cu zaharul pana cand se obtine o culoare galben pal. Adauga faina si amidonul in amestecul de oua. Incalzeste laptele cu esenta de vanilie. Lasa la fiert usor timp de 5 minute, apoi ia de pe foc si strecoara.
Adauga peste amestecul de oua, amestecand in continuu. Adauga crema in oala si gateste pana cand se ingroasa. Adauga coaja de lamaie si pune in frigider pentru a se raci.
Taie cojile de ecler in doua si umple-le cu crema.
Combina zaharul pudra cu sucul de lamaie pana obtii o glazura moale. Adauga peste ecleruri si orneaza cu cojile cristalizate de lamaie.
sursa
Ingrediente
1 lingurita de esenta de vanilie
100g zahar farin
7 galbenusuri de ou
100g unt
2 linguri coaja de lamaie
500ml lapte
1 lingura suc de lamaie
4 oua
25g faina
75g zahar pudra
1 lingura de coaja de lamaie caramelizata
125g faina
2 linguri amidon
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade.
Adauga 250ml de apa intr-o tigaie cu untul si un praf de sare. Adu in punctul de fierbere. Indeparteaza tigaia de pe foc si adauga faina pana cand amestecul incepe sa se deslipeasca de marginile tigaii. Adauga oul, unul cate unul, pana cand sunt incorporate complet. Pune totul intr-o punga de facut forme.
Pune aluatul in linii pe o tava de copt tapetata cu faina, pastrand multi spatiu intre.
Coace timp de 15 minute.
Pentru crema, bate galbenusurile de ou cu zaharul pana cand se obtine o culoare galben pal. Adauga faina si amidonul in amestecul de oua. Incalzeste laptele cu esenta de vanilie. Lasa la fiert usor timp de 5 minute, apoi ia de pe foc si strecoara. Adauga peste amestecul de oua, amestecand in continuu. Adauga crema in oala si gateste pana cand se ingroasa.
Adauga coaja de lamaie si pune in frigider pentru a se raci.
Taie cojile de ecler in doua si umple-le cu crema.
Combina zaharul pudra cu sucul de lamaie pana obtii o glazura moale. Adauga peste ecleruri si orneaza cu cojile cristalizate de lamaie.
sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro