O reteta de post delicioasa, foarte usor de preparat. Orezul cu ciuperci se poate folosi si ca garnitura la carne de vita sau pui.
Ingrediente:
200 g orez
1 ceapa mare
500 g ciuperci
60 ml ulei
sare
piper
patrunjel proaspat, pentru ornat
Mod de preparare:
Ceapa se taie solzisori si se caleste in uleiul usor incins, intr-o cratita adanca.
Cand a capatat o culoare aurie, se adauga orezul (spalat in apa rece si scurs bine, in prealabil). Se tine pe foc pana se caleste.
Ciupercile se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun peste orez, se amesteca usor si se potrivesc de sare si piper.
Dupa 5-6 minute de prajit, orezul se stinge cu 2-3 cani de apa.
Se amesteca bine, avand grija sa nu se prinda, apoi se acopera cratita cu un capac. Pilaful se da la cuptor, la foc mic, in cuptorul preincalzit. Se lasa 30-35 de minute, la foc mediu. Cand incepe sa se rumeneasca usor, se scoate.
Sursa
Ingrediente:
200 g orez
1 ceapa mare
500 g ciuperci
60 ml ulei
sare
piper
patrunjel proaspat, pentru ornat
Mod de preparare:
Ceapa se taie solzisori si se caleste in uleiul usor incins,
intr-o cratita adanca. Cand a capatat o culoare aurie, se adauga orezul (spalat in apa rece si scurs bine, in prealabil). Se tine pe foc pana se caleste.
Ciupercile se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun peste orez, se amesteca usor si se potrivesc de sare si piper.
Dupa 5-6 minute de prajit, orezul se stinge cu 2-3 cani de apa.
Se amesteca bine, avand grija sa nu se prinda, apoi se acopera cratita cu un capac. Pilaful se da la cuptor, la foc mic, in cuptorul preincalzit. Se lasa 30-35 de minute, la foc mediu. Cand incepe sa se rumeneasca usor, se scoate.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro