Aceasta reteta calugareasca se prepara la Manastirea dintr-un Lemn din Judetul Valcea.
Ingrediente: un castron de cartofi fierti, 2-3 morcovi, o ceapa, o radacina de patrunjel, 2-3 catei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde, sare, untdelemn.
Cum se procedeaza?
Cum se procedeaza. La un castron de cartofi fierti, zdrobiti, se pune o mana de morcov ras, o mana de zarzavat (ceapa, patrunjel) tocat foarte marunt si se prajesc impreuna. Se adauga usturoiul (reteta iese mai gustoasa cu usturoi verde) si se „rotunjeste” compozitia cu faina. Stim ca nu o sa se mai desfaca la prajit atunci cand nu se mai ia de pe mana. Se modeleaza parjolutele si se prajesc in tuci, in untdelemn incins.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro