Daca ti-e pofta de un strudel delicios, incearca aceasta reteta de strudel.
Ingrediente
500g de mere curatate de coaja si taiate fin
1 lamaie cu sucul stors
100g de nuci pecan, taiate grosier
100g de stafide
1 lingura scortisoara
1 lingurita de condimente
150g de zahar muscovada
6 foi subtiri de placinta
100g unt topit
25g de fulgi de migdale
1 lingurita de zahar
pudra
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Taie merele si stropeste suc de lamaie pentru a nu deveni maro. Intr-un vas separat, amesteca nucile, stafidele, scortisoara si zaharul.
2. Scurge merele si presala condimentele. Adauga apoi totul peste amestecul de nuci.
3.
Pune o felie de placinta si unge-o cu unt. Repeta cu stratul doi, apoi adauga o treime de aluat. Repeta pana cand termini foile si umplutura.
4. Ruleaza aluatul usor, sub forma de rulada. Inchide captele cu scobitori.
5. Transfera in tava si unge cu untul ramas. Coace timp de 20 de minute. Presara migdalele si zaharul pudra pentru a servi.
Sursa
Ingrediente
500g de mere curatate de coaja si taiate fin
1 lamaie cu sucul stors
100g de nuci pecan, taiate grosier
100g de stafide
1 lingura scortisoara
1 lingurita de condimente
150g de zahar muscovada
6 foi subtiri de placinta
100g unt topit
25g de fulgi de migdale
1 lingurita de zahar pudra
Mod de preparare
1.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Taie merele si stropeste suc de lamaie pentru a nu deveni maro. Intr-un vas separat, amesteca nucile, stafidele, scortisoara si zaharul.
2. Scurge merele si presala condimentele. Adauga apoi totul peste amestecul de nuci.
3. Pune o felie de placinta si unge-o cu unt. Repeta cu stratul doi, apoi adauga o treime de aluat. Repeta pana cand termini foile si umplutura.
4. Ruleaza aluatul usor, sub forma de rulada. Inchide captele cu scobitori.
5. Transfera in tava si unge cu untul ramas. Coace timp de 20 de minute. Presara migdalele si zaharul pudra pentru a servi.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro