Aceasta este o reteta clasica de tarta de lamaie, insa este delicioasa si foarte usor de facut.
Ingrediente
Pentru crusta de tarta
250g faina
125g unt sarata, rece, taiat in cuburi
90g zahar pudra
1 ou
1 portocala
Pentru umplutura de lamaie
6 lamaie
250g zahar pudra
100g de zahar vanilat
9 oua
300ml de smantana pentru frisca
Ingrediente
Incorporeaza untul rece in faina pana cand obtii o consistenta ca de pesmet. Adauga zaharul si coaja de portocala. Sparge oul si framanta aluatul
Pune in folie alimentara si lasa in frigider timp de o ora. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Ruleaza aluatul pe o suprafata cu faina pana obtii grosima de jumatate de centimetru.
Pentru umplutura, rade lamaile de coaja si apoi stoarce-le. Pune sucul si coaja intr-un vas mare, adauga zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi ouale si smantana, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Umple coaja de tarta cu crema si pune la cuptor timp de 30 de minute.