Acest preparat este incredibil de bun si nu trebuie sa lipseasca din nicio camara pe timpul iernii. Se face rapid si nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Daca va plac ciupercile, nu ezitati sa pregatiti aceasta tocana de ciuperci pentru iarna!
Ingrediente
1 kg de ciuperci de cultura sau de padure
1,5 kg de ardei kapia
1,5 kg de gogosari
1 kg de ceapa
500 ml bulion
300 ml ulei de floarea soarelui
sare, piper, ardei iute dupa gust
Mod de preparare
1.
2. Cand s-au racit ii curatati, ii scurgeti, apoi ii taiati bucati.
3. Ceapa se toaca marunt.
4. Spalati ciupercile, curatati-le apoi puneti-le intr-o oala cu apa clocotita cu sare; lasati-le sa fiarba 15 minute.
5. Dupa ce au fiert, le puneti la scurs, apoi le taiati felii.
6. Puneti uleiul in vasul in care veti pregati tocana si cand s-a incins adaugati ceapa pe care o caliti la foc mic spre mediu, pana cand aceasta se inmoaie si devine translucida.
7. Adaugati ciupercile si le lasati sa se caleasca 5 minute impreuna cu ceapa dupa care adaugati ardeii si gogosarii taiati bucati, bulionul, sarea, piperul, ardeiul iute (dupa gust). Lasati sa fiarbat pana scade zeama, moment cand tocana este gata.
8. Se pune tocana in borcane fierbinti- sterilizate in prealabil in cuptor, la 150 de grade, timp de 15-20 de minute. Inchideti bine capacele, acoperiti borcanele cu paturi si le lasati astfel pana cand s-au racit complet.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa, foto: sanatate.bzi.ro